נגישות

מכשירי שמיעה, ובפרט אלו מתוצרת החברות המובילות בתחום, הינם מכשירים אלקטרוניים זעירים ומתוחכמים המצוידים בטכנולוגיה מתקדמת שנועדה לשפר את התפקוד השמיעתי של האדם לקוי השמיעה.
אמצעים אלה משולבים בתוך גוף קטן, אלגנטי ונסתר ברובו. בגוף מכשיר השמיעה מצויים שלל רכיבים אלקטרוניים ומערכות עיבוד והגברה מתקדמות, כך שהוא קולט צלילים מהסביבה, מגביר אותם בהתאם לחומרת הירידה בשמיעה ומעביר אותם אותם לאוזן המשתמש – כמעין מגבר קול קטן ומשוכלל במיוחד.

מכשירי שמיעה מהווים פתרון טכנולוגי מהפכני עבור אנשים החווים ירידה בשמיעה. הם מותאמים באופן אישי למבנה האוזן ומאפשרים שיפור משמעותי באיכות החיים וביכולת לתקשר עם הסביבה. כיום, כל אדם הסובל מקשיים בתפקוד השמיעתי שלו  יכול למצוא את הפתרון המתאים לו, הודות להתפתחות הטכנולוגית המרשימה בתחום.

נשאלת השאלה – איך נבחר את המכשיר המתאים ביותר? מהו התהליך הנכון להתאמת מכשירי שמיעה ומאיפה מתחילים? – כאן נסביר לכם, צעד אחר צעד, כיצד רצוי להתנהל.

מכשירי שמיעה זעירים

חשיבות ההתאמה של מכשיר השמיעה למטופל

רבים המקרים בהם לשני אנשים בעלי ירידה זהה בשמיעה, יותאמו מכשירי שמיעה שונים. לכן, התאמת מכשיר השמיעה היא תהליך משמעותי ומורכב הדורש התערבות של אנשי מקצוע מנוסים ומיומנים בלבד. הידע, הניסיון, ההכשרה והיכולות הבין-אישיות של אנשי המקצוע במכון השמיעה הם שעושים את ההבדל בין הצלחה לכישלון בהתאמת המכשיר למטופל. המטרה העיקרית היא להבטיח חווית שמיעה אופטימלית ומיטבית עבור המטופל, תוך מתן מענה מדויק לצרכיו הספציפיים. 

השיקולים בבחירת מכשירי השמיעה כוללים מספר פרמטרים: 

  • התאמה אקוסטיתבהתבסס על תוצאות בדיקת השמיעה – סוג הירידה בשמיעה וחומרתה – נקבעות הן התצורה של המכשירים המתאימים ביותר וכן מידת ההגברה הרצויה. מעבר לכך, יש  להתייחס להגדרות המדויקות של המכשיר כך שיענו על הצרכים הספציפיים של המטופל. הדבר כולל כיוונון עוצמת ההגברה בתדרים שונים, הפחתת רעשי הרקע והתאמה אישית של איכות הצליל.
  • התאמה לאורח החיים – חשוב מאוד להתייחס לאורח החיים, לסביבת העבודה, ולמגוון הסיטואציות בהן נתקלים בקשיים תקשורתיים ולהעדפות האישיות של המטופל. ישנם מכשירים בגדלים ובעיצובים שונים, ובעלי מגוון  תכונות מתקדמות, כך שניתן למצוא פתרון המשתלב באופן טבעי עם סגנון החיים.
  • נוחות השימוש – מעבר לכך שמכשיר השמיעה צריך להיות נוח להרכבה  ולענות על דרישות המטופל מבחינה אסתטית, יש לבחור מכשיר שיתאים ליכולות התפעול של המטופל.
  •  התאמה פיזית – כל אוזן היא ייחודית, ולכן חשוב להתאים את מכשיר השמיעה למבנה האנטומי המדויק, על מנת להבטיח נוחות מרבית ומניעת גירויים או כאבים.

איך מתבצעת התאמת מכשיר שמיעה?

בכל מקרה של חשד לירידה בשמיעה, מומלץ להיבדק על-ידי רופא אף-אוזן-גרון. בדיקות אלה חשובות לשלילת בעיות קליניות אחרות או נוספות. בהמשך, מומלץ לבצע בדיקת שמיעה מקיפה במכון שמיעה על ידי קלינאי תקשורת. הבדיקה מתבצעת בחדר מיוחד, מבודד מרעשי חוץ, עם ציוד מיוחד שלא כרוך בכאב או באי נעימות. 

הבדיקה כוללת את מדידת ספי השמיעה בתדרים שונים, ספי השמיעה לדיבור וכן הערכת יכולת ההבחנה השמיעתית/פענוח של הדיבור (דיסקרימינציה), ובחינת רגישות האוזן לקולות חזקים. בתום הבדיקה ניתן לקבוע הן את חומרת הירידה בשמיעה והן את האופי שלה  – עצבית-חישתית (sensori-neural), הולכתית (conductive), או מעורבת. תוצאות הבדיקה מאפשרות למומחים לקבל תמונה מלאה לגבי מצב השמיעה של המטופל, לתת מענה מיטבי לצרכים האישיים ולבצע התאמה מדויקת.

לקריאה נוספת על בדיקות שמיעה.

התאמת מכשיר השמיעה לאוזן

איך לבחור מכשיר שמיעה?

ראשית, יש לבחור את מכון השמיעה הטוב ביותר. רצוי לבחור במכון מקצועי ומהימן בעל תודעת שירות גבוהה ומגוון שירותים – בדיקות שמיעה והתאמת מכשיר השמיעה, שירותי כיוון ותחזוקה שוטפים ומתן אחריות על מכשירי השמיעה ועל מוצרים נלווים. בנוסף, עליכם לחשוב על ההוצאה הכרוכה בכך ולהבין כי ההטבה בעקבות הרכבת מכשירי שמיעה היא אחת מההשקעות הטובות ביותר שתעשו למען עצמכם וסביבתכם.

אז איך בוחרים מכשיר שמיעה? מכשירי השמיעה השונים נבדלים זה מזה באופן הרכבתם על האוזן, כך שחלקם ממוקמים מאחורי האוזן, בתוך האוזן או בתוך תעלת האוזן עצמה, ובפונקציות הטכנולוגיות שלהם. ישנם מכשירים מתקדמים בעלי פונקציות רבות ושונות – חיבוריות לסמארטפון, הפחתת רעשים, טעינה אלחוטית, מנגנון להקלה על טינטון, יכולות חיבור למכשירים חיצוניים ועוד. ככל שיכולות המכשירים יהיו מתקדמות ומשוכללות יותר – כך גם  המכשירים יהיו יקרים יותר. לרוב, הבחירה בין סוגי המכשירים נגזרת ממאפייני הירידה בשמיעה, הפונקציונליות הנדרשת והיכולות המוטוריות או המחיר אותו הלקוח מוכן לשלם בעבור המכשירים – שעשויים לעלות אלפי שקלים למכשיר.

בבחירת מכשיר שמיעה יש לקחת בחשבון כי לחלק מהמכשירים יש אפשרות מימון שונות כמו ביטוחי בריאות פרטיים, סבסוד של קופות החולים או הנחות מיוחדות ללקוחות מכון השמיעה. אם אין הגבלות הנובעות מהדרישות השונות – הדבר המשמעותי הוא רצונו של המשתמש.

אודיו מדיק מייבאת את מכשירי השמיעה של ReSound הדנית ושל Starkey האמריקאית, שניים מהמותגים המובילים והמוערכים ביותר בתעשייה העולמית. קטלוג מכשירי השמיעה של אודיו מדיק כולל מכשירים מכל הסוגים וכאלו המספקים מענה מיטבי לכל טווח בעיות השמיעה הנפוצות, כולל מגוון גדלים וסגנונות עיצוב. מכשירי השמיעה שלנו מותאמים אישית למהות הבעיה של כל מטופל ומטופלת, ומכלול זה מעניק לכם את הפתרון המוצלח ביותר.

סוגי מכשירי שמיעה

דגמי מכשירים

דגמי המכשירים העיקריים הם:

  1. לגמרי בתוך התעלה (CIC) – מכשירים תוך אוזניים זעירים וכמעט בלתי נראים
  2. בתוך התעלה (ITC) –מכשירים תוך אוזניים היושבים בתעלת השמע החיצונית
  3. בתוך האוזן (ITE) – מכשירים תוך אוזניים היושבים בתעלת השמע ובאפרכסת
  4. מכשיר זעיר מעל האוזן (RIC) – מכשיר דק וקל, היושב מעל האוזן ומחובר לצינורית דקיקה ורמקול היושב בתעלה
  5. מאחורי האוזן (BTE) – מכשירים קלאסיים, יושבים מאחורי האוזן ומחוברים לאוזניה אישית היושבת בתעלת השמע

 

לפני שקונים – מה כדאי לבדוק?

  • מקצועיות ושרות מכון השמיעה
  • רמת הטכנולוגיה
  • התאמה לאורח החיים
  • משך הניסיון
  • אחריות היצרן
  • עלות תחזוקה שוטפת 

מה קורה בשלב שלאחר התאמת מכשיר השמיעה למטופל?

תהליך ההסתגלות והליווי הוא חיוני להצלחת השימוש במכשיר השמיעה. זהו שלב משמעותי בו המטופל לומד להתאקלם למכשירים החדשים ומבצע את ההתאמות הנדרשות. התהליך כולל מפגשי מעקב תקופתיים עם קלינאי תקשורת, כיוונון והתאמה של הגדרות המכשירים בהתאם לחוויית השימוש האישית, בדיקת שביעות רצון המטופל והתייחסות לכל קושי או אתגר, טיפול שוטף ותחזוקה של המכשיר ועדכון טכנולוגי בהתאם לצורך ולהתפתחויות בתחום. 

הצלחת התאמת מכשירי השמיעה וחוויית השימוש תלויה במקצועיות הקלינאי המטפל, באיכות המכשיר ובהתמדה של המטופל בשימוש ובמעקב. בחירה נבונה ומקצועית תאפשר שיפור משמעותי באיכות החיים ובחוויית השמיעה. זכרו כי כל אדם הוא ייחודי, וההתאמה האישית היא המפתח להצלחה.

להתחבר מחדש לעולם של צלילים וקולות

לסיכום, לכל אדם יש סיפור וצרכים ייחודיים, ולכן התאמת מכשיר השמיעה צריכה להיות תהליך אישי ומדויק. היא דורשת סבלנות, פתיחות ונכונות להשקיע בשיפור איכות החיים. חשוב לזכור שהצלחת תהליך ההתאמה תלויה במקצועיות המומחים, באיכות המכשירים, בהתמדה בשימוש ובמעקב. ככל שמקדימים יותר בהתאמת מכשירי שמיעה כך עולה הסיכוי שההסתגלות אליו תהיה מהירה וקלה יותר – אולי מדובר בהוצאה משמעותית אך היא עשויה לשפר את איכות החיים שלכם, להסיר מגבלות תקשורתיות ואף לסייע לתפקוד הקוגניטיבי בגיל מבוגר יותר.

אודיו מדיק כאן ללוות אתכם בכל צעד שאתם עושים במסע הזה – המעבר לשימוש במכשירי שמיעה יכול להיות מאתגר, אך עם הגישה הנכונה והליווי הנכון, הוא הופך להזדמנות לחוות את החיים במלואם!

מאמרים מומלצים...

מהי לקות שמיעה? מכשירי שמיעה לילדים ותינוקות הנחתת רעשים במכשירי שמיעה

להתייעצות ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

    מצא מכון שמיעה
    קרוב לביתך

    image not found

    לקטלוג
    מכשירי שמיעה

    image not found
      התקשרו עכשיו
      צרו קשר

    להתייעצות ללא התחייבות השאירו פרטים: