נגישות

בחירת מכשיר שמיעה ב 2019

"רק כחמישית מאלה הסובלים מבעיות שמיעה בישראל מרכיבים מכשירי שמיעה", אלו נתונים בהחלט מדאיגים ביחס לשימוש במכשירי שמיעה במרבית המדינות המפותחות בעולם המערבי. ניתן לשער כי שיעור השימוש הנמוך יחסית נובע בעיקר ממחסור במידע, רתיעה מפני הסטיגמה ואי הפנמה של השיפור הניכר באיכות החיים כשמרכיבים מכשירי שמיעה. הבאנו בפניכם כמה טיפים נהדרים לבחירת המכשיר הטוב ביותר ומידע על מערכת בריאותית פורצת דרך בתחום.

גם בעידן הטכנולוגי המתקדם אחוז נמוך מדי מאוכלוסיית האנשים הסובלים מירידה בשמיעה אינו שש להשתמש במכשירי שמיעה. כאמור, הגורמים המרכזיים להימנעות מהם טמונים בעיקר בחוסר ידע ובושה. אולם, הבשורה כבר כאן, וכיום נתן למצוא את המערכת הבריאותית הראשונה בעולם מבית 'אודיו מדיק' המציעה הרבה יותר ממכשיר שמיעה.

להתחיל ברגל ימין עם בדיקה מתאימה

הבסיס לבחירת מכשיר שמיעה הוא הבדיקה הראשונית, איכות מכון השמיעה ומקצועיות אנשי הצוות. כאשר ישנו חשש לירידה בשמיעה, יש להיבדק על ידי קלינאי תקשורת שיבצע אבחון ראשוני. הבדיקה היא תנאי הכרחי ובלעדיה אי אפשר להתקדם בהתאמת מכשיר שמיעה הנכון לבעיה הרפואית.

את בדיקת השמיעה מבצעים בחדר מיוחד המבודד מרעשי חוץ באמצעות ציוד בדיקה מיוחד, והיא אינה כרוכה בכאב או באי נעימות. הבדיקה תיתן לכם תמונה עדכנית של מצב השמיעה, לרבות חומרת הירידה בשמיעה ומקורות אפשריים לסיבת קיומה – ירידת שמיעה עצבית-חישתית (sensori-neural), הולכתית (conductive) או מעורבת.

לדברי אביב אונגר, סמנכ"ל "אודיו מדיק", חברה המתמחה בהתאמת מערכות שמיעה מתקדמות, "התאמת המכשירים מתחילה בראש ובראשונה באיכות מכון השמיעה ואנשי הצוות המלווים את התהליך. הניסיון של צוות המכון, המקצועיות, הכרת הטכנולוגיות הקיימות ויכולת ההתאמה האישית של המכשיר לכל לקוח ולקוח הם חיוניים לשיפור איכות החיים של מי שירכיב מכשירי שמיעה".

רק נציין שאודיו מדיק החלה להציע לאחרונה את הדבר הבא – המערכת הראשונה בעולם המזהה נפילה של המשתמש, בעלת מד דופק, מד צעדים, חיבור אלחוטי לסמארטפון ותרגום סימולטני ל – 27 שפות. אין ספק שעם מערכת שכזאת, תוכלו להישאר מחוברים לאנשים שאתם אוהבים.

הגורמים המשפיעים על התאמת מכשיר שמיעה טוב

בהתאמת מכשירי שמיעה יש לקחת בחשבון כמה גורמים שיכולים להיות קריטיים לתפעול המכשיר, הסוג והנוחות למטופל. כך למשל יש לקחת בחשבון את חומרת הירידה בשמיעה, המבנה האנטומי של אוזני המטופל ועוד. למעשה, מדובר בתהליך הכולל כמה מפגשים הדורשים הגעה למכון, ולכן מומלץ לבחור במכון שמיעה הנמצא בקרבת ביתכם.

לקיחת מכשיר לתקופת ניסיון

מכשיר שמיעה נמצא בשימוש יום יומי קבוע, ולכן טרם רכישת מכשיר שמיעה, כדאי לדעת שניתן לקבל מכשיר שמיעה לתקופת ניסיון, שבמסגרתה תוכלו לבחון את השימוש בו ואת יכולתו לשפר את איכות חייכם. הדבר יסייע לכם גם להתרגל למכשיר מבחינה פיזית וגם להתרגל לשמוע מחדש צלילים וקולות שנעלמו עם השנים, וכך לבדוק אם המכשיר שהוצע נוח לכם.

בזמן תקופת הניסיון, חשוב לקחת בחשבון הן את הנוחות הפיזית והן את הנראות מבחינה אסתטית. זכרו שמכשירי השמיעה ילוו אתכם לאורך זמן ולכן חשוב להרגיש נוח כשאתם מרכיבים אותם.

התאמת המכשיר לאורח חייו של המשתמש

בחירת מכשיר שמיעה צריכה להיעשות בראש ובראשונה על פי צרכיו השמיעתיים המטופל. כך למשל, אם מדובר באדם העובד במקום הומה אדם, מומלץ לבחור במכשיר שיודע לסנן רעשי רקע, או אם הבעיה היא אבדן שמיעה של תדרים גבוהים, כדאי לבחור במכשיר שמיעה שמגביר באופן יעיל את התדרים האלה. אם הנכם מעוניינים לשמוע תרגום למספר שפות, תוכלו לבחור את מכשיר השמיעה של אודיו מדיק שיודע לתרגם 27 שפות ומכיל מגוון תכונות מופלאות.

מידת התחכום של המכשיר

גם את מידת התחכום של מכשיר השמיעה כדאי לבחון מראש בעת הרכישה. לדברי אונגר, סמנכ"ל אודיו מדיק "המערכת הבריאותית שלנו היא הרבה יותר ממכשיר שמיעה ומכילה מגוון תכונות היעילות לשמירה על ביטחון המטופל כמו תכונה לזיהוי נפילה המזהה נפילה ומדווחת, מד דופק, מד צעדים, קישוריות לסמארטפון וטלוויזיה ותרגום סימולטני ל-27 שפות".

תרצו לדעת יותר? צרו קשר עם המומחים של אודיו מדיק

 

מאמרים מומלצים...

איבוד שמיעה פתאומי איך מתמודדים עם קרובים שמסרבים להרכיב מכשירי שמיעה טינטון (טיניטוס) – בעיית צפצופים באוזניים

להתייעצות ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

    מצא מכון שמיעה
    קרוב לביתך

    image not found

    לקטלוג
    מכשירי שמיעה

    image not found
      התקשרו עכשיו
      צרו קשר

    להתייעצות ללא התחייבות השאירו פרטים: