נגישות

השנים הוכיחו לנו כי בתחום הטכנולוגיה, ככל שהמצאה היא קטנה יותר, כך היא איכותית ומעניינת יותר. מצלמות ענק הפכו למצלמות כף יד, כרטיסי זכרון הפכו למרובעים קטנים (שקל מאד לאבד), מכשירים רפואיים הולכים ומצטמקים  ממכונות ענק למכשירים קטנטנים ופרקטיים אותם ניתן לקחת לכל מקום, ובכלל כל עולם הננו-טכנולוגיה אשר שידרג את חיינו. אז מהן בעצם ההמצאות הקטנות והבולטות ביותר, אלא שחיינו היו שונים לחלוטין היום בלעדיהן?

 

הדיסק-און-קי (שנת 1999)

ברחבי העולם קוראים להמצאה הקטנטנה הזו בכל מיני שמות, כמו USB device או external storage, או USB Flash Drive. אבל אנחנו, הישראלים הבנו בדיוק את הקסם של ההמצאה הזו ונתנו לה שם ראוי: דיסק-און-קי – דיסק נייד חיצוני שאפשר לשים במחזיק המפתחות ולקחת איתנו ממקום למקום.
הידעתם? מדובר בפיתוח וייצור ישראלי בחסות חברת M-Systems, שרצתה ליצור דרך קלה ופשוטה להעברת מידע ממוחשב!

 

דיסק און קי

 

הסמארטפון (1992)

אחרי שהתמכרנו לאינטרנט ולמחשב הביתי (עוד המצאות גאוניות שאי אפשר שלא להזכיר), החליטו ענקי הטכנולוגיה להזין את ההתמכרות שלנו ולאפשר לנו לקחת אותה גם אל מחוץ לבית, תחילה בהמצאת המחשב הנייד ואז בהמצאת הסמארטפון, מכשיר שמכיל טלפון, מצלמה, ואת כל צרכי האינטרנט שלנו, בכף יד אחת, כדי שלעולם לא נרגיש מקופחים או מנותקים.

הידעתם? בניגוד לדעות הרווחות, לא הייתה זו APPLE שהמציאה את הסמארטפון בדמות מכשיר הדגל שלה, IPhone, אלא חברת IBM, שהשיקה את הסמארטפון הראשון כבר בשנת 1992, וקראה לו "סיימון – העוזר האישי".

 

סיימון – העוזר האישי

 

מכשירי השמיעה (1898)

לקויות שמיעה קיימות בערך מאז האדם הראשון, אך הפתרונות הנוחים לאותם אנשים עם הלקות הגיעו רק הרבה יותר מאוחר. מכשיר השמיעה האלקטרוני המודרני תפס את צורתו רק בעשורים האחרונים. גלגולו הנוכחי של מכשיר השמיעה משתמש בטכנולוגיה דיגיטלית וכמובן, בצורה קטנטנה, נוחה וכמעט בלתי נראית באוזן, בכדי לשנות את חייהם של רבבות אנשים ברחבי העולם. לרוב ככל שמכשיר השמיעה קטן יותר, כך קיימות בו פחות פונקציות מאשר מכשירים גדולים, אך ההתפתחות המהירה של דגמי המכשירים ע"י חברות מובילות בעולם, מביאה ליותר ויותר פתרונות של מכשירים קטנים, מפותחים, נוחים ומשמעותיים.

 

מכשיר שמיעה מודרני

הידעתם? מכשירי שמיעה קדומים היו עשויים מקרניים של חיות שונות. דמיינו מעין שופר ענק משן של פיל או קרן צבי שאותו אדם בעל לקות מצמיד לאוזנו כדי לשמוע טוב יותר.

מכשיר שמיעה קדום
https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_hearing_aids

 

GPS – מערכת מיקום גלובאלית (1995)

מערכת המורכבת מעשרות לווינים הממוקמים סביב כדור הארץ ושולחים אותות מדויקים למכשירים שונים לפי זיהוי הלווין, מסלול הלווין והזמן לפי שעון אוטומטי של הלווין.

את מערכות ה-GPS  המציאו בתחילה עבור שימושים צבאיים, אבל רק לקראת סוף שנות ה-90 של המאה הקודמת (זה נשמע מזמן אבל זה לפני פחות מ 20 שנה), הבינו את הפוטנציאל הטמון ב-GPS  לשימוש ביתי ופרטי.

כיום, מערכות ה-GPS  נמצאות בשימוש בשלל גאדג'טים שונים.

הידעתם? חברת התעופה איזיג'ט השיקה את "נעלי GPS", המיועדות לילדים ומבוגרים, לטובת המצאות קלה ונוחה בדרכים ובעיקר על מנת לאתר את בעלי הגיל השלישי החולים באלצהיימר אם הלכו לאיבוד.

 

ג'י פי אס

 

 

מאמרים מומלצים...

השפעת מוזיקה חזקה על בעיות שמיעה מחירים של מכשירי שמיעה מומלצים טינטון (טיניטוס) – בעיית צפצופים באוזניים

להתייעצות ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

    מצא מכון שמיעה
    קרוב לביתך

    image not found

    לקטלוג
    מכשירי שמיעה

    image not found
      התקשרו עכשיו
      צרו קשר

    להתייעצות ללא התחייבות השאירו פרטים: