נגישות

ליקוי שמיעה אצל תינוקות 

ליקוי שמיעה אצל תינוקות עלולים לסבול מליקויים ובעיות שחלקם נובעים מבעיות בלידה, חלקם קשורים לגנטיקה וחלקם לאירועים בתקופת ההיריון. בין כל אלה, נולדים תינוקות לקויי שמיעה. הסטטיסטיקה קובעת כי בלידה אחת או שתיים מתוך אלף ייוולד תינוק לקוי שמיעה. התינוק כבד השמיעה, סובל משמיעה ברמה לקויה כלשהי ורמה אשר מפריעה לו ליצור תקשורת בין – אישית חיונית ונורמטיבית, ובהתאם לגילו ורמת ההתפתחות שלו. בנוסף, היות ולקות שמיעה פוגעת בחוש השמיעה, אחד מן החושים החיוניים והבסיסיים ביותר, לקות זו פוגעת ממש בבטן הרכה של התינוק מבחינת חווית התפיסה השמיעתית שלו, זיהוי אנשים ואובייקטים על פי קולות וצלילים (וכמובן גם סיווג ושיוך שלהם), שלא לדבר על יכולות רכישה ופיתוח מוגבלות ביותר של כלי, אמצעי ומיומנויות שפה ודיבור. אין ספק, כי לקות שמיעה, בעבור תינוק במהלך שנות הינקות שלו, ולאחר מכן, במהלך החיים הבוגרים שלו, עלולה להוות בעיה אשר מחייבת אבחון וטיפול ככל הניתן מיד בסמוך להולדת התינוק. לכן, היום, זיהוי מוקדם ומראש של לקות שמיעה הינה אחת מן הפעולות המתבקשות והחיוניות ביותר אשר כל הורה צריך לערוך לתינוק שלו.

ליקוי שמיעה אצל תינוקות

 על השאלה איך לזהות אם התינוק שלכם כבד שמיעה

היות ובשנה הראשונה התינוקות לא יכולים לדבר ומחזיקים במיומנויות תקשורת בסיסיות ומוגבלות ביותר (אם בכלל), לעתים קשה מאוד לזהות ליקוי שמיעה אצל תינוקות ולדעת אם תינוק כלשהו הינו כבד שמיעה. יחד עם זאת, עדיין, ישנם שתי דרכים חיוניות ואפקטיביות ביותר לגילוי של כל לקות וכבדות שמיעה. כיום, בישראל מיושמת תכנית חובה לסקירת השמיעה של יילודים המתבצעת במחלקות היילודים בבתי החולים באמצעות מכשור מיוחד וללא גרימת אי נוחות לתינוק. סקירה זו קובעת בוודאות גבוהה האם קיימת או לא לקות שמיעה. אם התשובה, לצערנו, חיובית – התינוק ממשיך באבחונים מדויקים יותר היכולים לקבוע מהי דרגת חומרת לקוחת השמיעה. בדרך כלל, גם אבחון זה מתבצע בבית החולים בו נולד התינוק. אולם, האבחון נעשה במכון השמיעה או במחלקת אף אוזן גרון על-ידי קלינאית תקשורת מוסמכת המאבחנת: מצב שמיעה עדכני; היתכנות של ירידה בשמיעה; בחינה וניתוח החומרה של הירידה בשמיעה; סיווג לקות השמיעה (הולכתית או עצבית); (בילדים בגיל רכישת שפה מתבצע גם ניתוח יכולת ההבחנה באמצעות דיבור) ועוד. מכון השמיעה יכול להמליץ במקרים המתאימים על שיקום שמיעה באמצעות מכשירי שמיעה. התאמת מכשירי שמיעה לתינוקות מתבצעת במכוני שמיעה או בארגונים ציבוריים העוסקים בשיקום שמיעה לגיל הרך וילדים.

על התהליך של התאמת מכשירי שמיעה לתינוק

במקרים שבהם התגלתה של ליקוי שמיעה אצל תינוקות או ירידה בשמיעה הולכתית או עצבית והומלץ על שיקום שמיעה באמצעות מכשירי שמיעה, הורי התינוק מופנים להתאמה של מכשירי שמיעה במכון שמיעה מתמחה או באחד מהארגונים הציבוריים העוסק בשיקום שמיעה לגיל הרך וילדים. יש לזכור, כי מכשירי שמיעה לא יוכלו לתקן את שמיעתו של התינוק או להפוך את השמיעה שלו לתקינה, אבל תרומתם להתפתחות התינוק, ליצירת כישורי שפה ולגדילתו התקינה עצומה וחיונית. כאמור, תהליך זה נערך ומבוצע על ידי קלינאי תקשורת אשר עושה שימוש בכל נתוני וממצאי אחד מן האבחונים האמורים. מבחינת ההתאמה, קלינאי התקשורת מתחשב במשתנים כמו חומרת לקות השמיעה, אופי וסוג לקות השמיעה, המבנה האנטומי של אוזן התינוק ועוד. בהתאם לכך, ממליץ קלינאי התקשורת על מכשירי שמיעה המתאימים ביותר לתינוק.

מאמרים מומלצים...

Presbycusis – ירידת שמיעה בתדירויות הגבוהות סוללות למכשירי שמיעה בדיקת רפלקס אקוסטי

להתייעצות ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

    מצא מכון שמיעה
    קרוב לביתך

    image not found

    לקטלוג
    מכשירי שמיעה

    image not found
      התקשרו עכשיו
      צרו קשר

    להתייעצות ללא התחייבות השאירו פרטים: