רגע המכריע שבו אנחנו מגיעים לבחירה של מכשיר שמיעה מתאים, מגיע לרוב לאחר תקופה לא מבוטלת של הפנמה רגשית וקוגניטיבית לקראת המצב החדש.
במרבית המקרים אנשים מדחיקים את המציאות החדשה שבה ירידה באיכות השמיעה שלהם, מה שמנציח מוגבלות, מעצים אותה ואיתה גם את הקשיים הנלווים.
עבור לא מעט אנשים השלב בו הם מבינים שהגיעה העת להודות שכנראה ישנה בעיה שזקוקה לטיפול או לפחות לבדיקה, הוא שלב מאד בעייתי, וחבל שכך. במקום לקבל עזרה ולהבטיח לעצמם איכות חיים גבוהה יותר, הם מתקשים לקבל את העובדה שנדרשת להם עזרה, מה שמוביל לתקופה בלתי מבוטלת שבה הם עצמם, כמו גם סביבתם סובלים סבל רב.
חשוב לקבל טיפול כמה שיותר מהר
מלבד החשיבות התפקודית של התאמה ושימוש במכשיר שמיעה נכון, לקבלת טיפול בזמן יש משמעויות נוספות. הזנחה של בעיות שמיעה מובילה בסופו של דבר לפגיעה בדימוי העצמי ובמצבו הנפשי של האדם.
ליקוי שמיעה שאינו מטופל כראוי מוביל עד מהרה להתבודדות חברתית והימנעות מפעילות חברתית. הקשיים שנוצרים בניהול שיחה מתסכלים יותר ויותר עד שבסופו של דבר נוצרת הימנעות הולכת וגדלה, אבל פגיעה חברתית, תסכול והתמרמרות הן לא הסכנות היחידות בהעדר טיפול ללקות שמיעה. פגיעה בזיכרון ובפעילות הקוגניטיבית גם הן השלכות המאיימות על אנשים שלא מקבלים את הסיוע הנדרש להם בזמן. קראו עוד על טיפול מוקדם בבעיות שמיעה.
תפקידם של הקרובים
אם אדם קרוב אליכם סובל מליקויי שמיעה, דעו כי השפעתכם על נכונותו לקבל סיוע גדולה מאוד. לרוב לא מדובר בפתרון שנולד בין לילה ותמיכה ביקיריכם תצריך סבלנות ואמפתיה רבה, אך תוכלו לעזור להם להתמודד עם הבעיה ולהתכונן לקראת פתרון שלה. במקרה זה, תוכלו לעשות את כל ההבדל באופן התגובה וההתמודדות שלהם אל מול המציאות החדשה. ללא כפייה וללא לחצים, אפשר למצוא את הדרך להסביר לאט ובסבלנות את השינויים שמתרחשים בגופו של האדם ותפקודיו השונים, כשהדגש הוא על הפתרון שנמצא בהישג יד.
תחילה יש להגיע לבדיקה אצל הרופא. אם אתם מזהים ירידה בתפקוד השמיעה, בקשות נשנות לחזרה על דברים, תלונות על רעשים רבים, כשבאופן אובייקטיבי הם אינם, ותלונות שונות לגבי קצב דיבור מהיר ומילים מחוברות, כשבעבר לא הייתה שום בעיית תקשורת – הם כולם תסמינים לאבדן שמיעה.
במידה וזיהיתם בעיות של ירידה בתפקוד השמיעה, יש לגשת לרופא א.א.ג ובהפנייתו, לפי הצורך, למכון אודיולוגי מקצועי, בו תתבצע בחינה מקיפה של מצב השמיעה ואבחון היקף ירידת השמיעה וחומרתה.
לאחר מכן, במידה וזו המלצת הרופא המטפל, אפשר להתחיל לבחון את מכשירי השמיעה ובסופו של דבר לבחור מכשיר שמיעה מתאים. מכשירי שמיעה לא יתקנו את הנזק שנגרם, אבל הם יאפשרו להתמודד היטב עם קשיי השמיעה ולשפר את איכות החיים בצורה ניכרת.
אל תתמקדו בבעיה, התמקדו בפתרונות השונים והרבים שיש כיום בתחום, פתרונות שיעניקו לכם ולכל מי שסביבכם איכות חיים טובה יותר.
להתייעצות ללא התחייבות
השאירו פרטים ונחזור אליכם: