נגישות

אנשים רבים באוכלוסיה סובלים מירידת שמיעה. לירידה זו סיבות רבות ומגוונות אך שתי הסיבות העיקריות הן גיל וחשיפה לרעש לאורך השנים. סיבות נוספות הן תורשה, נטילת תרופות המזיקות למערכת השמיעה, סיבוכי הריון ולידה. ניתן לאפיין ירידה בשמיעה גם לפי סוג הליקוי: הולכתי, תחושתי-עצבי או מעורב, שבו קיים גם ליקוי תחושתי וגם הולכתי.

הרכבת מכשירי שמיעה עשויה להיות הפתרון המיטבי בעבור מי שסובל מליקוי בשמיעתו. כשירידת השמיעה היא קלה מאד ובשלביה הראשוניים ניתן במקרים רבים להסתדר ללא סיוע של מכשירי שמיעה. אולם, כאשר היא מתחילה לפגוע באיכות החיים מומלץ מאד להיעזר בטכנולוגיה לשיפור השמיעה. זאת ועוד, הימנעות מטיפול ומשימוש במכשירי שמיעה עלולה להחריף תופעות קוגניטיביות הקשורות לשמיעה לאורך זמן.

קיים כיום מגוון עצום של מכשירי שמיעה בכל הגדלים ומכל הסוגים, ביניהם מגוון גדול של מכשירים אלגנטיים ונסתרים שמפחיתים את חוסר הנוחות הפיזי והרגשי הנלווה לצורך במכשיר שמיעה.

[siteorigin_widget class="SiteOrigin_Widget_Image_Widget"][/siteorigin_widget]

אם כן, כיצד נבחר את מכשיר השמיעה הטוב ביותר עבורנו?

מכשירי השמיעה נחלקים גם בהתאם למיקום הרכבתם על הגוף: מכשירים מחוץ לאוזן, בתוך האוזן ובתעלת האוזן. הרבה אנשים עדיין חושבים כי מכשיר מחוץ לאוזן הוא המכשיר הבולט ביותר לעין. אולם, בשנים האחרונות מכשירי שמיעה מסוג זה עברו תהליך של מזעור והם לעתים נסתרים מהעין לא פחות ואף יותר ממכשירים תוך אוזניים.

לעתים רבות, הביצועים ומגוון התכונות הרב ביותר קיים במכשירים מאחורי האוזן. כמו כן, בהרבה מקרים אורך חיי הסוללה של מכשירים מסוג זה ארוך יותר. למרות זאת, עדיין חלק מהאנשים המרכיבים מכשירי שמיעה מעדיפים להרכיב מכשירים תוך אוזניים. יש לזכור כי ההחלטה הסופית חייבת להיעשות יחד עם קלינאית תקשורת המטפלת בכם להתאמה מיטבית של המכשירים בהתאם למאפייני הירידה וצורכי המשתמש.

מכשירי שמיעה קטנים במיוחד הם מכשירים זעירים הממוקמים בתוך תעלת האוזן כמעט ללא רמז חיצוני לקיומם. יתרון נוסף הנובע משימוש במכשירים אלו הוא מיקומם בתוך תעלת האוזן. הם מאפשרים לקלוט צליל בצורה טבעית ככל האפשר מכיוון שמבנה האוזן והאוזן נשמרים ואינם משתנים ביחס אליהם. מכשירים אלו נחלקים לשלושה סוגי מכשירים בהתאם למיקומם בתעלת האוזן (canal):

micro CIC- Completely in the canal

CIC – Completely in the canal

ITC – In the canal

למידע על סוגי המכשירים לחצו כאן

מכשיר נוסף המשלב את עוצמת המכשיר מאחורי האוזן ואת הדיסקרטיות של המכשירים בתוך האוזן הוא ה- RIC-Receiver in the canal.

מכשירי שמיעה קטנים מיועדים לליקויי שמיעה קלים עד חמורים ונבדלים ביניהם בעיקר בגודלם ובעוצמתם. הם נבנים באופן מיוחד לפי מידת תעלת האוזן על מנת לאפשר התאמה מושלמת.

אם אתם חוששים שאתם סובלים מבעיית שמיעה, אנו מזמינים אתכם לאחד ממכוני השמיעה של אודיו מדיק לאבחון מדויק.

מאמרים מומלצים...

מחירים של מכשירי שמיעה מומלצים טינטון (טיניטוס) – בעיית צפצופים באוזניים מהו קלינאי תקשורת?

להתייעצות ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

    מצא מכון שמיעה
    קרוב לביתך

    image not found

    לקטלוג
    מכשירי שמיעה

    image not found
      התקשרו עכשיו
      צרו קשר

    להתייעצות ללא התחייבות השאירו פרטים: