נגישות

איך סוללות למכשירי שמיעה פועלות?

מכשירי שמיעה פועלים באמצעות שימוש בסוללות קטנות. משך זמן הפעולה של הסוללה משתנה בהתאם לגודל הסוללה של מכשיר השמיעה, בסוג המכשיר וכן במידת השימוש בו. על-גבי הסוללה מודבקת מדבקה אותה יש להסיר לפני השימוש. מדבקה זו אוטמת חורים זעירים הנמצאים על פני הסוללה ומאפשרים כניסת חמצן לסוללה. אם הוסרה המדבקה, היא תתרוקן משלב זה והלאה, ואין בהחזרת המדבקה כדי לגרום לסוללה להפסיק להתרוקן. לכן, אין להחזיר את המדבקה ברגע שהוסרה.
חשוב לזכור כי סוללות למכשירי שמיעה מתרוקנות בקצב של 1%-3% ביום גם אם לא נעשה כל שימוש במכשיר מהרגע שהמדבקה הוסרה.

סוללות למכשירי שמיעה

החלפת סוללה במכשיר השמיעה

סוגי סוללות למכשירי שמיעה

בעת התאמת מכשירי שמיעה חשוב לדעת מהו סוג הסוללה בה ייעשה שימוש. קיימים כמה סוגים תקניים של סוללות למכשירי שמיעה. סוגים אלה מסומנים במספר קבוע ובקוד צבע המופיע בצבע המדבקה וחבילת הסוללות:

סוללות קטנות למכשירי שמיעה

 

  סוללות מדגם 10 – צבע צהוב – הן גם הקטנות ביותר

 

סוללות מדגם 312 – בצבע חום

 

סוללות מדגם 13 – צבע כתום

 

סוללות מדגם 675 – צבע כחול – הן גם הגדולות יותר

 

מכון השמיעה יספק לכם מידע עדכני לגבי נתוני הסוללות המתאימות

מומלץ מאוד לרכוש סוללות איכותיות מתוצרת חברת מכשירי שמיעה מוכרת. סוללות מאיכות גרועה עלולות לפגוע באיכות השימוש במכשירי השמיעה.
עוד חשוב לדעת מהו תאריך התפוגה של הסוללות. הקפידו לרכוש סוללות בתאריך תפוגה של שנה ומעלה ממועד הרכישה.

כאמור, ככל שגודל הסוללה גדול יותר זמן הפעולה שלה יהיה ממושך יותר: סוללות כחולות – 675 יכולות לפעול עד כ-28 ימים; סוללות כתומות מספר 13 יפעלו במשך כ-14 עד כ-21 ימים; סוללות מדגם 312 החום, יכולות להספיק לכ-5 עד 10 ימים; סוללות מדגם 10 צהוב, יכולות לשמש את בעל המכשיר למשך כ-3 עד כ-7 ימים, זהו הטווח הקצר ביותר הקיים במדרג זה.

החלפת סוללה למכשיר שמיעה

מה חשוב לדעת על סוללות למכשירי שמיעה?

סוגי הסוללות: ישנם מספר סוגים של סוללות המשמשות את מכשירי השמיעה, כולל אבץ-אוויר, כסף-אבץ וסוללות אלקליין. סוג הסוללה במכשיר השמיעה שלך תלוי בדגם וביצרן הספציפיים.

חיי הסוללה: חיי הסוללה של מכשירי שמיעה עשויים להשתנות במידה רבה בהתאם לסוג הסוללה ולדגם מכשיר השמיעה. חשוב להחזיק סוללות נוספות בהישג יד כדי שתוכלו להחליף אותן בעת הצורך. 

אחסון: יש לאחסן סוללות למכשירי שמיעה במקום קריר ויבש בטמפרטורת החדר. הימנעו מאחסון סוללות באור שמש ישיר, מכיוון שהדבר עלול להפחית את תוחלת החיים שלהן.

החלפת סוללות: בעת החלפת הסוללות, הקפידו לטפל בהן בזהירות ולהימנע מלגעת באזורי המתכת באצבעותיכם. לחות ושמן מהעור יכולים להצטבר על הסוללה וכך להפחית את חיי הסוללה.

מיחזור: בסיום השימוש בסוללות, חשוב למחזר אותן כראוי במקומות המועדים לכך, זאת כדי למנוע נזקים אפשריים לסביבה.

 

מה עושים במקרים בהם מכשירי שמיעה אינם פועלים כראוי

מומלץ לבקר במכון שמיעה אחת לכמה חודשים לצורך בדיקת מכשירי השמיעה ותחזוקתם השוטפת. בביקור זה, מכון השמיעה יבצע, לפי הצורך, בדיקה של מכשירי שמיעה וטיפול תחזוקתי. פעמים רבות מכשירי השמיעה זקוקים לניקוי. לפי הצורך, יחליף צוות המכון את הפילטרים או את הצינוריות.

אם מכשיר השמיעה אינו מבצע פעולתו כהלכה יש לנקוט בכמה צעדים: ראשית, יש לוודא כי סוללת מכשיר השמיעה תקינה ומלאה. במידה ולא, יש להחליפה באחת תקינה וחדשה. לאחר החלפת הסוללה והמתנה של כ-20-30 שניות המכשיר אמור לפעול כראוי. אם גם לאחר החלפת הסוללה, מכשיר השמיעה עדיין אינו עובד כראוי אין להמשיך ולהחליף סוללות אלא לבצע את הפעולות הבאות:

לעתים מכשירי שמיעה אינם פועלים משום חסימת שעוות באוזן או לכלוך שהצטבר על-גבי המכשיר, בצינורית שלו או באוזניה. ניתן לנסות ולנקות את המכשיר, בזהירות ובהתאם להוראות השימוש, על ידי הבד והמברשת שניתנו על ידי מכון השמיעה. אם ברשותכם פילטר (מסנן), אפשר לנסות ולהחליפו. ייתכן כי פעולות אלה יסייעו והמכשיר יחזור לפעול כראוי.

חשוב לציין כי את האוזנייה עצמה מומלץ לנקות בעדינות על ידי החוטר האמור להיות חלק מציוד הניקיון שניתן על ידי מכון השמיעה. ניתן לנקות את האוזנייה גם על ידי מעט סבון נוזלי עדין ומים פושרים.

לאחר שהאוזנייה יובשה לחלוטין אפשר לנסות ולעשות שימוש במכשיר יחד עמה. יש לשים לב, לעתים מצטברים נוזלים באותה אוזנייה. לכן יש להניח לה ולצינורית המחוברת אליה להתייבש כראוי ולחלוטין לאחר הניקיון במים ובסבון. במקרים בהם מכשירי שמיעה עדיין אינם פועלים כראוי, או שאינכם בטוחים כיצד ומה לעשות במקרה כזה, יש להגיע אל מכון השמיעה לבדיקה מעמיקה יותר על ידי צוות המכון.

איך מנקים מכשיר שמיעה ומוציאים את הסוללה?

 

מאמרים מומלצים...

שימוש במכשירי שמיעה? לא לחירשים בלבד! אבולוציית מכשירי השמיעה איך מנקים מכשיר שמיעה בקלות?

להתייעצות ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

    מצא מכון שמיעה
    קרוב לביתך

    image not found

    לקטלוג
    מכשירי שמיעה

    image not found
      התקשרו עכשיו
      צרו קשר

    להתייעצות ללא התחייבות השאירו פרטים: