ירידה בשמיעה מולדת או גנטית?
כאמור, קיימות סיבות רבות שיכולות לגרום לירידה בשמיעה וביניהן גם פגיעות שונות בחלקי האוזן, נטילת תרופות מסוימות, מחלות ועוד. ככלל, כל תינוק שנולד עובר בדיקת סינון שמיעה שמטרתה היא גילוי מוקדם של בעיה, במידה וזו קיימת. פעמים רבות, בעיית שמיעה המתגלה בגיל צעיר ואפילו בשלבי החיים הראשונים היא מולדת או גנטית, והיא מצריכה מעקב ולעיתים גם תהליך שיקומי מסוים.
מצבים נוספים של ירידה בשמיעה
ניתן לאפיין ירידות בשמיעה לפי אופי הליקוי: תחושתית עצבית, הולכתית או מעורבת. כאמור, מאפיינים אלה עשויים להצביע על אופי הליקוי ועל מיקום הליקוי במערכת השמיעה. למשל, האוזן הפנימית, האוזן התיכונה והאוזן החיצונית. לכל אחד מחלקי מערכת השמיעה יש תפקיד חשוב בתהליך הולכת הקולות, תרגומם ועיבודם. לכן, ליקוי באחד מהחלקים של מערכת השמיעה עלול לגרום לליקוי בשמיעה – זמני או קבוע.
הסיבות השונות לירידה בשמיעה
עלולים להיות גורמים רבים להיווצרות ירידה בשמיעה. למשל, ירידת שמיעה הולכתית, עלולה להיגרם עקב חסימת גלי הקול מהצטברות שעווה רבה באוזניים, דלקת, נוזלים באוזן, נקב בעור התוף וכד'. ירידת שמיעה תחושתית עצבית באון הפנימית עלולה להיגרם כתוצאה מזיהומים, מחלות, חשיפה לרעש, עלייה בגיל ועוד.
כיצד ניתן לדעת מהי הסיבה לירידה בשמיעה?
במידה וקיים חשש לירידה כשהי בשמיעה, חשוב מאוד לגשת במהרה לבדיקת שמיעה מקיפה (לאחר בדיקה אצל רופא אף אוזן וגרון). יש ירידות בשמיעה שהינן זמניות והפיכות באמצעות טיפול רפואי או מעקב והשגחה, כגון הצטברות נוזלים באוזניים אצל ילדים. אולם, חלק גדול מירידות השמיעה הן קבועות ובלתי הפיכות. על כל פנים, חשוב לבחור במכון שמיעה אמין ובעל ניסיון כדי להבטיח את גילוי הסיבה המדויקת לירידה בשמיעה. לאחר ביצוע בדיקות שמיעה, אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו באודיו מדיק, כאן הצוות המקצועי והמיומן שלנו יבחן את תוצאות הבדיקה, יאפיין את הצרכים שלכם ובהתאם לצורך יתאים לכם את הפתרון המתאים לצרכיכם, מתוך מגוון רחב של מכשירי שמיעה הנמצא ברשותנו.