ישנן 3 סיבות שמכשיר השמיעה שלכם יכול להפסיק לעבוד או לעבוד באיכות נמוכה יותר:
- סתימה באוזניה המותאמת או במגבר של המכשיר – הפתרון הוא ניקוי מכשיר השמיעה
- סתימה במיקרופון – הפתרון הוא ניקוי מכשיר השמיעה
- סוללה חלשה – הפתרון הוא החלפת הסוללה
במידה ולא מדובר בסוללה חדשה, תוכלו לעקוב אחר השלבים הבאים:
בדיקת פילטר ומערכת יציאת השמע
דגם RIE (מכשירים המורכבים מאחורי האוזן, כאשר הרמקול נמצא בתוך תעלת האוזן) – הסירו את הגומי מהמגבר והסירו (בהברשה) את הפסולת.
דגם BTE (מכשירים המורכבים מאחורי האוזן, כאשר הרמקול נמצא בתוך המכשיר) – נתקו את האוזנייה המותאמת מהמכשיר ונקו את האוזניה המותאמת.
איך מנקים אוזניה מותאמת של מכשיר שמיעה
- נתקו את האוזניה המותאמת ואת הצינורית לפני ניקוי המכשיר
- ניתן לנקות את האוזניה עם סבון ולשטוף בעדינות עם מים פושרים
- לאחר הניקוי ייבשו ביסודיות את כל המים עד שהאוזניה והצינורית יבשים לחלוטין. העזרו במפוח קטן ולולאת חוט
איך מנקים צינורית של מכשיר שמיעה
- נתקו את הצינורית ממכשיר השמיעה על ידי הברגה נגד כיוון השעון
- נגבו את הצינורית בבד לח
- על מנת לנקות את פנים הצינורית מלחות ופסולת, העבירו את מוט הניקוי השחור (המגיע בערכת מכשיר השמיעה שלכם(, בתוך הצינורית מקצה אחד לקצה השני
החלפת פילטר של מכשיר שמיעה
ישנם מספר היבטים חשובים מאד בשמירה או תחזוקה של מכשיר שמיעה, כדי להבטיח שהוא יעבוד כהלכה ולאורך זמן, כאשר אחד העיקריים שבהם זו החלפה נכונה של מסנני השעווה – פילטרים – המצויים על המכשיר. למרות שמרכיבי המכשיר מקבלים הסבר מפורט על מסנני השעווה, רבים מהם מופתעים לגלות בדיעבד כי מעבר להגנה על המכשיר מפני שעוות האוזן, למגני השעווה יש תפקידים נוספים כגון הגנה על העור העדין בתוך תעלת האוזן, סיוע בסיכוך וניקוי האוזן, ואף מניעה והרחקה של חלקיקים זרים מכניסה אל המכשיר.
בשל כל המאפיינים הללו, די ברור שתחלופה קבועה של אותם מסננים, לאחר שהם מתבלים או מתקלקלים, היא קריטית לשמירה על המכשיר. אז איך שומרים על ניקיון מכשיר שמיעה ואיך מחליפים את מסנני השעווה שעל המכשיר? המשיכו לקרוא.
אם ברצונכם לעבור ישר להחלפת הפילטר באופן עצמאי, גללו לפסקה "הוראות החלפת פילטר באופן עצמאי"
מה זה בכלל מסנן שעווה?
מגני השעווה הם כיסויי פלסטיק קטנים שמעוצבים במיוחד כדי להגן על הרמקול של מכשיר השמיעה שלכם מפני שעווה המיוצרת באוזן. כפי שציינו בפסקה הקודמת, הם משרתים בתפקידים נוספים כמו להגן מפני אבק ולכלוך, וחלקם גם נועדו להגן על המכשיר מפני לחות או מים.
מסנני השעווה חשובים משום שכפי שאתם לבטח יכולים להבין, רמקול המכשיר שלכם, לא ממש אוהב שעוות אוזן. כך, אם שעווה או כל לחות (כמו זיעה) נכנסים אל תוך המכשיר, אתם עלולים לחוות תקלות כמעט באופן מיידי. למעשה, אם תשאלו יצרנים וטכנאים של מכשירי שמיעה, הם יגלו לכם ששעוות אוזן היא בין הגורמים המוביל לתקלות וקלקולים של מכשירים, לצד כשל או פגם בבטריות. אם אי פעם התקלקל לכם המכשיר, מכל סיבה שהיא, אתם לבטח יודעים לזהות כאשר יש תקלה ופתאום אתם שומעים צלילים באופן חלש יותר מבדרך כלל, באופן מעוות ושונה מהרגיל, או אפילו לא שומעים צלילים כלל.
מתי הגיע הזמן להחליף את המסנן?
כדאי לשים לב למסנני השעווה שלכם באופן קבוע, אבל במיוחד במהלך ניקיון מכשיר שמיעה, דבר אותו עליכם לבצע באופן קבוע. בעת הניקוי, קחו את המכשיר ובחנו מקרוב את החלק של הרמקול שבו. הציצו במסנן ונסו לראות אם אתם מבחינים בשעווה רבה יותר מבדרך כלל שהצטברה באזור הזה. לרוב מסנני השעווה או הפילטרים שמולבשים על מכשירי השמיעה יש חורים קטנים עליהם שמאפשרים לשעווה לצאת, בדקו אם החורים הללו חסומים בשעווה, או שאתם אפילו לא מצליחים לראות אותם בבדיקה פשוטה. אם אכן זה המצב, כנראה שהגיע הזמן החגיגי להחליף את מגני השעווה שלכם. הבדיקה הזו חשובה, משום שאנו ממש לא ממליצים להמתין לרגע בו הצלילים הנשמעים לכם פתאום חלשים או לא ברורים; במקרים רבים, דבר כזה מעיד על כך שהשעווה כבר נכנסה עמוק לתוך הרמקול, ואז יכול להיות שתדרשו לתיקון הרבה יותר מסובך ומורכב מהחלפת מגני שעווה פשוטים.
כל כמה זמן צריך להחליף את מסנני השעווה?
אנחנו יודעים שיהיה לבטח הרבה יותר נוח אם ניתן לכם לוח זמנים קבוע להחלפה, אבל למען האמת, אין לוח זמנים כזה ואין כלל אצבע לפי תוכלו לפעול. יש אנשים שמחליפים את מסנן השעווה שלהם אחת לחודש, וחלק שיכולים להחזיק אפילו חצי שנה עם מסנן אחד. בסופו של דבר, הכל באמת תלוי במשתמש האינדיבידואלי וכמה שעווה מצטברת לו באוזן, וזהו נתון שיכול להשתנות משמעותית בין אדם לאדם.
איזה מסנן כדאי לרכוש?
כפי שאתם בוודאי יודעים, כיום ישנם סוגים רבים של מכשירי שמיעה בסגנונות שונים. למרות שרוב המכשירים מאד דומים באופיים, יש לרכוש אך ורק מסננים שמתאימים לדגם הספציפי שלכם, כפי שהומלץ לכם על ידי אנשי המקצוע. אם יש לכם ספק לגבי מסנן השעווה המדויק עבור הדגם שלכם, אתם מוזמנים ליצור קשר עם מומחי אודיו מדיק שישמחו לאתר עבורכם את הדגם הנכון וגם לבצע עבורכם את ההחלפה בקלות.
הוראות החלפת פילטר באופן עצמאי
אם אתם מעוניינים להחליף באופן עצמאי את המסננים שלכם, הנה כמה צעדים פשוטים לביצוע ההחלפה. עקבו אחר ההוראות:
- הסירו את מסנני השעווה החדשים מתוך האריזה שלהם
הוציאו מתוך האריזה את כלי ההחלפה. בכלי הזה אתם אמורים לראות שני קצוות – קצה אחד שעליו מולבש מסנן השעווה החדש, וקצה שני ריק, שמיועד למשוך את מסנן השעווה הישן מתוך המכשיר. - הכניסו את הקצה הריק אל תוך פילטר השעווה הישן הממוקם על הרמקול של המכשיר
- משכו את הפילטר החוצה
- עם הקצה השני, הכניסו את הפילטר החדש לתוך המכשיר
- לחצו בעדינות בצורה ישרה עד ששתי הטבעות יושבות ללא רווח
- הסירו את כלי ההחלפה על ידי גלגולו החוצה, כאשר הפילטר החדש נותר מחובר למכשיר
להלן תרשים המסביר את כל אחד מהצעדים:
צרו קשר עם המומחים של אודיו מדיק
למרות שאולי מסנני השעווה שלכם הם החלק במכשיר השמיעה שלא ממש שמתם אליו לב אי פעם, חשוב לזכור כי הם מיועדים לשמור על המכשיר שלכם לשנים רבות ולכן מאד חשובים. אם לא תחליפו את המסננים הללו בזמן המתאים, תוכלו לסבול מתקלות ומפגמים במכשיר ובעקבות כך תיקונים יקרים או אפילו החלפה מלאה של המכשיר ברשותכם. צוות המומחים של אודיו מדיק ישמחו לעמוד לשירותכם, ועם הניסיון רב השנים שלהם, לסייע לכם לשמור על התחזוקה אופטימלית למכשיר השמיעה שלכם. צרו קשר עוד היום כדי לשמוע על מגוון הפתרונות להגנה מפני שעווה שאנו מציעים למכשיר שלכם.
להתייעצות ללא התחייבות
השאירו פרטים ונחזור אליכם: