נגישות

כיצד מזהים ירידה בתפקודי שמיעה?

ירידה בשמיעה או לקות שמיעה עלולה להיווצר באופן הדרגתי ומתמשך עם העלייה בגילנו. ירידה בתפקודי השמיעה ולקויות יכולות להיות מולדות, הן יכולות להיווצר גם כתוצאה מטראומה אקוסטית, מחלה, מאורע חד פעמי או נזק מצטבר. כאמור, עם ההתבגרות, אנשים רבים חווים ירידה בתפקודי השמיעה כתהליך טבעי ועושים שימוש באמצעות מכשירי שמיעה לשם תפקוד נורמלי ותקין.

quirton-(1)
איתור וטיפול בלקויות שמיעה לא רק משפרים את איכות החיים באופן ניכר, אלא גם עשויים לעכב או להפחית תופעות שונות הקשורות לאי טיפול בהן.
מאחר וזיהוי פגיעה באיכות השמיעה אינה טריוויאלית חשוב מאד להיות ערים לנושא ומגיל מסוים להתחיל להיבדק באופן שוטף.
אם הווליום בטלוויזיה, ברדיו ובטלפון נשאר תמיד על סף גבוה יותר מהממוצע, אם במהלך שיחה אתם שבים וחוזרים על אמירות כמו "מה?", "תחזור שוב", "תגביר את הקול, אתה מדבר ממש חלש", כל אלה עלולים להוות סימנים שכדאי ללכת לבדיקת שמיעה.
שמיעת צפצופים מתמשכים, שלא בהכרח לאחר אירועים רועשים, גם היא עלולה להוות אינדיקציה לפגיעה בשמיעה וסימן ללכת להיבדק.
לעתים קרובות, קשה לנו "להביט על עצמנו מבחוץ", וכאן יש תרומה חשובה לסביבה הקרובה אלינו בסיוע והעלאת המודעות  שייתכן ויש כאן בעיה הטעונה טיפול.

מה עושים אם זיהינו ירידה באיכות או תפקוד השמיעה?

במקרה בו יש חשד שקיימת פגיעה או ירידה בתפקודי השמיעה חשוב להגיע תחילה לרופא אף- אוזן- גרון, על מנת שניתן יהיה לשלול בעיות קליניות שונות העלולות להשפיע על תפקודי השמיעה. בנוסף מומלץ לגשת למכון שמיעה ולהיבדק אצל קלינאי מוסמך מטעם משרד הבריאות, על מנת לבצע בדיקת שמיעה מעמיקה ולבחון את הפתרונות הקיימים והמתאימים.

מהי בדיקת שמיעה?

בדיקת שמיעה נותנת לנו תמונת מצב אודות היכולות השמיעתיות של הנבדק בכמה פרמטרים: ספי שמיעה, יכולת אבחנת דיבור, אבחנה בין בעיות שמיעה הולכתיות לעצביות ועוד.  התוצאות מתקבלות, בין היתר, בצורה של גרף המכונה על אודיוגרמה, המציגה את יכולות השמיעה של הנבדק בהתאמה לעוצמות (הנמדדות בדציבלים) על פני התדרים (הנמדדים בהרצים).

האם ישנו טיפול?

במרבית המקרים, בהם ירידת השמיעה היא קבועה ובלתי הפיכה, הפתרון הטוב ביותר הוא שימוש במכשירי שמיעה. מכשירי שמיעה משפרים את השמיעה שלנו באמצעות הגברה מותאמת אישית של הצלילים הנקלטים במכשירי השמיעה. במקרים רבים, מכשיר השמיעה הוא הפתרון המיטבי לשיפור איכות החיים..

בחירת מכשיר שמיעה

בחירה של מכשיר שמיעה מתבצעת באמצעות ובליווי של מומחה בתחום, שכן ישנו מכלול של פרמטרים שיש לקחת בחשבון. לצד יכולות השמיעה, יש לקחת בחשבון גם את רצונותיו של אותו אדם, היכולות הפיזיות שלו, מבנה אנטומי של האוזניים, יכולות מוטוריות, סגנון חיים, מחיר מכשיר שמיעה ועוד.

במקרה של מתבגרים, להיבט החברתי יש משקל גדול מאד, וחשוב להתייחס לתהליך ברגישות מירבית, שכן עבור מתבגרים להרכבת מכשירי שמיעה עלולה להיות השפעה ניכרת על הדימוי העצמי והדימוי החברתי שלהם.

מאמרים מומלצים...

סימנים לכך שהילד סובל מירידה בשמיעה איבוד שמיעה פתאומי מהו קלינאי תקשורת?

להתייעצות ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

    מצא מכון שמיעה
    קרוב לביתך

    image not found

    לקטלוג
    מכשירי שמיעה

    image not found
      התקשרו עכשיו
      צרו קשר

    להתייעצות ללא התחייבות השאירו פרטים: