נגישות

ליקויי שמיעה זו לא רק נחלתם של בני הגיל השלישי. ירידה בתפקוד השמיעה עלולה להתרחש בכל גיל. חשוב שתדעו שאתם לא חייבים לחיות עם זה

תמונה של אמא וילדים קטנים

חיים עם תפקוד שמיעה לקוי הם חיים עם התמודדות, ולא רק של זה הסובל מהפגיעה בשמיעה, אלא גם של כל סביבתו הקרובה. לצד הקושי התפקודי מתלווה קושי חברתי שהולך וגדל ככל שהבעיה מוזנחת.

במרבית המקרים, אנשים בעלי לקות שמיעה שאינה מטופלת מגיעים בסופו של דבר למצבי התבודדות, כי מגיע רגע שבו ניהול שיחות שהמוטיב החוזר בהן הוא: "מה? לא שמעתי.", "אתה מדבר חלש מדי, תגביר את הקול", "אי אפשר להבין מילה ממה שאת אומרת, את מחברת יותר מדי מילים", מתחיל להתיש גם את האדם עצמו וגם את סביבתו ובסיכומו של דבר השיחות פוחתות ועימן גם המפגשים החברתיים הופכים נדירים יותר. כל אלו, מובילים לרוב לירידה בדימוי העצמי ואף לפגיעה קשה באורח החיים.

אתם לא חייבים לחיות כך

אחד המכשולים המרכזיים לפתרון הבעיה אצל אנשים עם לקות שמיעה הוא האבחון שלה וקבלת הסיוע הנדרש. מסיבות שונות, שבהחלט אפשר להבין אותן, אנשים רבים מתקשים להודות שיש בעיה ונמנע
ים מלבצע בדיקת שמיעה שתקדם אותם לעבר הפתרון. יחד עם זאת, כמו עם כל פגיעה בתפקוד, חוסר מעקב וטיפול יביא בהכרח לפגיעה קשה יותר ולירידה עקבית, הולכת וגדלה בתפקוד.

כאן נכנסים לתמונה בני המשפחה והסביבה הקרובה של האדם.
אם בקרבכם יש אדם שסובל מירידה בתפקוד השמיעה, או שזו התחושה הכללית מההתנהלות שלו, והוא אינו מוכן לפנות לרופא מאבחן באופן עצמאי, תצטרכו להיכנס לתמונה. לסביבה הקרובה יש תפקיד משמעותי בתהליך ההשלמה עם המצב החדש. תמיכה, סבלנות ועידוד יסיעו באופן ניכר לקבלת ההחלטה, זכרו זאת.

קצת על הפתרונות עצמם

כיום לרשותכם קשת רחבה מאד של פתרונות שונים ומגוונים שתפקידם לסייע להתמודדות עם תפקוד שמיעה ירוד. מכשירי שמיעה הם מכשירים קטנים בגודל שלהם, אך עצומים בתרומתם. מכשיר אלקטרוני קטן עד זעיר המורכב על האוזן או בתוכה, במגוון של דגמים ועיצובים שונים. הנוכחות שלו כמעט ואינה מורגשת כלל, אבל ביכולתו לשפר באופן ניכר את היכולת לקלוט צלילים.

ההבדל בין המכשירים השונים בא לידי ביטוי, בין היתר, בטכנולוגיה, במיקום הרמקולים, הגודל של המכשיר ואופן הרכבת ועל האוזן או בתוכה. השינויים מתרכזים באופן עיבוד הצלילים, כאשר לכל מכשיר, מטבע הדברים, מאפיינים שלו, אלה מתייחסים לגודל ואורך חיי הסוללה, גודל, סוג ומיקום המיקרופונים, גודל המכשיר עצמו והאופן שבו הוא מורכב על האוזן או בתוכה. המכשירים עצמם מתכווננים כך שאפשר לשלוט על עוצמות הסאונד ולהתאים את המכשיר לצרכים הפרטניים של המשתמש.

במכון השמיעה תוכלו לקבל מידע מפורט ומעמיק אודות המכשירים השונים והצוות המטפל יוכל לסייע להתאים את המכשיר הטוב ביותר עבורכם, שיעניק איכות חיים חדשה לאדם עצמו ולכל סביבתו.

מאמרים מומלצים...

ליקוי שמיעה אצל תינוקות – אבחון וטיפול רגע לפני שרוכשים מכשיר שמיעה Presbycusis – ירידת שמיעה בתדירויות הגבוהות

להתייעצות ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

    מצא מכון שמיעה
    קרוב לביתך

    image not found

    לקטלוג
    מכשירי שמיעה

    image not found
      התקשרו עכשיו
      צרו קשר

    להתייעצות ללא התחייבות השאירו פרטים: