נגישות

מכשירי שמיעה הם מכשירים המגבירים את הקול בסביבה ויכולים לעזור לאנשים עם אובדן שמיעה חמור וקל ובכך לשמוע בצורה ברורה יותר. ניתן להניח את מכשירי השמיעה באוזן או מאחורי האוזן, והם מגיעים בסגנונות, סוגים ועיצובים שונים. חלק ממכשירי השמיעה הם דיגיטליים, כלומר הם ממירים צליל לאות דיגיטלי לפני הגברה, וניתן להתאים אותם לאובדן השמיעה הספציפי של המשתמש. מכשירי שמיעה אחרים הם אנלוגיים ופשוט מגבירים את הסאונד. מכשירי שמיעה יכולים להגיע גם עם תכונות נוספות כגון הפחתת רעש, קישוריות אלחוטית ויכולת להתחבר לטלפון הסלולרי ודרך אפליקציות ניתן לשלוט בהם. חשוב להתייעץ עם אודיולוג כדי לקבוע את סוג וסגנון מכשיר השמיעה המתאים לצרכיו הספציפיים של האדם.

האם יש מכשירי שמיעה ייעודיים לילדים?

 

כן, ישנם מכשירי שמיעה מיוחדים, המיועדים לילדים. לילדים יש צרכים שונים ממבוגרים בכל הנוגע למכשירי שמיעה, שכן האוזניים שלהם קטנות יותר ואובדן השמיעה שלהם עשוי להיות שונה. מכשירי שמיעה לילדים נועדו להיות עמידים יותר ויכולים לעמוד במשחק כדורגל או כדורסל ובכך להתאים לילדים שפעילים במיוחד. הם מגיעים בגדלים קטנים יותר כדי להתאים לתעלת האוזן של הילד, וגם מכשירים אלו זמינים בצבעים ועיצובים מיוחדים יותר המושכים את תשומת לב של הילדים גם של אלו המניחים אותם וגם של הסביבה.

בנוסף, חלק ממכשירי השמיעה לילדים מצוידים במאפיינים מיוחדים כגון בקרת עוצמת הקול המוגבלת כדי למנוע מילדים להגביר את הווליום גבוה מדי, ודחיסה מופעלת על ידי קול אשר מתאימה את רמת הקול באופן אוטומטי בהתבסס על הסביבה.

חשוב לציין כי בנוסף למכשיר השמיעה, ילד עשוי להזדקק לשירותי תמיכה נוספים כגון ריפוי בדיבור ושפה ושירותי חינוך מיוחד. אודיולוג יוכל לספק מידע נוסף על מכשיר השמיעה והשירותים המתאימים לילד בהתאם לצרכיו האישיים.

כיצד בדיקת השמיעה לילדים שונה מבדיקת שמיעה למבוגרים?

בדיקות שמיעה לילדים דומות לאלו של מבוגרים, אך ישנם כמה הבדלים. ההבדל העיקרי הוא שילדים לא תמיד מסוגלים לתקשר ולפרש את קשיי השמיעה שלהם כמו מבוגרים. לכן אודיולוג במגוון מכוני שמיעה המפוזרים בארץ, ישתמש בטכניקות שונות כדי לבדוק את השמיעה של הילד.

חלק מהבדיקות שעשויות לשמש במהלך בדיקת שמיעה לילדים כוללות:

  1. משחק הכולל אודיומטריה: מבחן זה משתמש בפעילויות מבוססות משחק כדי למדוד את השמיעה של הילד. הילד מושב בתא אטום לרעש והאודיולוג יציג צלילים שונים בעוצמת קול ובתדרים שונים באמצעות אוזניות. לאחר מכן נרשמות התגובות של הילד.
  2. אודיומטריית משחק מותנית: מבחן זה דומה למשחק אודיומטריה, אך הילד מותנה להגיב לצליל מסוים, כגון פעמון, כאשר הוא שומע אותו.
  3. טימפנומטריה: בדיקה זו מודדת את תנועת עור התוף בתגובה לשינויים בלחץ האוויר. הוא משמש כדי לקבוע אם יש בעיה עם האוזן התיכונה.
  4. בדיקת פליטת אוטו אקוסטיות – בדיקה זו מודדת את גלי הקול המופקים על ידי האוזן הפנימית בתגובה לגירוי. בדיקה זו יכולה להיות שימושית בזיהוי שלבים מוקדמים של אובדן שמיעה.
  5. תגובת גזע מוח שמיעתית – בדיקה זו מודדת את הפעילות החשמלית של האוזן והמוח בתגובה לצליל. הוא משמש כדי לקבוע אם יש בעיה באוזן הפנימית או בנתיבי העצבים המובילים קול למוח.

חשוב לציין כי לא כל הילדים ידרשו את כל הבדיקות הללו, ובחירת בדיקת שמיעה תהיה תלויה בגילו וברמת ההתפתחות של הילד, כמו גם בכל נושא שמיעה חשוד או ידוע אחר. אודיולוג יוכל לספק מידע נוסף על בדיקות השמיעה המתאימות לילד בהתאם לצרכיו האישיים.

להתייעצות ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

    מצא מכון שמיעה
    קרוב לביתך

    image not found

    לקטלוג
    מכשירי שמיעה

    image not found
      התקשרו עכשיו
      צרו קשר

    להתייעצות ללא התחייבות השאירו פרטים: