זוג מכשירי שמיעה כי דברים טובים באים בזוגות.
לכל דבר בחיים יש תכלית. אין זה מקרי כי אנו מצוידים בזוג ידיים, זוג עיניים וגם זוג אוזניים. שמיעה באמצעות שתי אוזניים היא עניין מהותי.
בדרך כלל, כאשר מתרחשת ירידה בשמיעה היא נוכחת בשתי האוזניים, ובחלק גדול מהמקרים בחומרה דומה. במקרים כאלה, מומלץ ביותר להרכיב שני מכשירי שמיעה – אחד לכל אוזן. להרכבת שני מכשירי שמיעה לעומת מכשיר אחד בלבד יתרונות מובהקים ומוכחים מחקרית.
צפו בראיון עם גיא קלנר, קלינאי תקשורת באודיו מדיק, המסביר האם כדאי להשתמש במכשיר שמיעה אחד או שניים:
אין ספק כי פגיעה בחוש השמיעה, כמו פגיעה בשאר החושים שלנו, היא בעיה תפקודית לא פשוטה, וכאחת כזו – כמובן שהיא פוגעת בצורה משמעותית את איכות חיינו. כמו כל פגיעה, פציעה או נכות כזו או אחרת, עלינו לטפל בה בצורה הטובה ביותר על מנת למזער את ההשפעה השלילית שלה על חיינו ככל האפשר ולעתים, אף לבטל אותה לגמרי. אחד הפתרונות הטובים ביותר שניתן להציע כיום, הוא כמובן שימוש מכשיר השמיעה.
לעתים, אנשים הסובלים מירידת שמיעה בשתי האוזניים, נוטים לחשוב שמכשיר שמיעה אחד "יעשה את העבודה" ומסתפקים בו בלבד, מבלי לדעת כי פתרון זה אינו מספק ואף עלול לגרום לקשיים נוספים. אחת הדוגמאות לכך, היא המאמץ שאנו משקיעים בשמיעה מאוזן אחת: כאשר אנו מרכיבים מכשיר שמיעה אחד, בעוד האוזן השנייה פגועה גם היא, אנו מתאמצים יותר כאשר אנו שומעים. ה"פתרון" לכך הוא הגברה נוספת של הצלילים במכשיר השמיעה הנוכחי, אך הדבר יגרום לנו לאי נוחות מיותרת.
נוסף על כך, אנו עלולים להסתכן בכך שאיננו נזהה כיוונים מהם מגיעים רעשים וקולות – למשל, לא נשים לב לרכב המתקרב מהצד שבו איננו שומעים כראוי כאשר אנו חוצים את הכביש, דבר אשר עלול לסכן את חיינו.
דבר נוסף שחשוב לזכור הוא, שכאשר נשקם רק אוזן אחת ונזניח את השיקום באוזן השנייה, אנו עלולים להאריך משמעותית את תקופת השיקום ולהפוך אותו לקשה עוד יותר, מכיוון שאנו מונעים גירוי שמיעתי באוזן אותה הזנחנו ובכך מונעים ממנה תפקוד רציף ותמידי.
יתרונות לשימוש בשני מכשירי שמיעה
להבין דיבור טוב יותר
המוח, המבצע את עבודת הפענוח של הקולות, יכול להתרכז טוב יותר בשיחה שאתם מעוניינים לשמוע. מחקרים הוכיחו באופן עקבי כי אנשים המרכיבים מכשירי שמיעה מסוגלים להבין דיבור טוב יותר באופן משמעותי מאנשים המרכיבים מכשיר שמיעה אחד בלבד. זוג מכשירים יעזור לנו להבין דיבור טוב יותר גם כאשר אנו נמצאים בקבוצה או במקרים אחרים בהם הדיבור מתרחש על רקע רעש.
יכולת טובה יותר לזהות את הכיוונים מהם מגיעים הקולות
כאשר אנו מקבלים מידע שמיעתי דרך שתי האוזניים בצורה שווה ומאוזנת, אנו נשמע בצורה איכותית וחדה יותר וכך למוח שלנו יהיה "קל יותר" להבדיל בין הצלילים השונים ולמקם אותם ביחס למרחב סביבנו – דבר אשר ישפיע לטובה בצורה משמעותית על איכות החיים שלנו. היכולת לזהות מאין בדיוק מגיעים הקולות חשובה לנו מאד בהרבה היבטים. לדוגמה, זיהוי האדם שמדבר אלינו מתוך קבוצת אנשים, שימת לב לכלי הרכב המתקרב כשאנו חוצים כביש, איתור ילדים המשחקים בחדר אחר ועוד. כאשר אנו מרכיבים שני מכשירי שמיעה, היכולת שלנו לאתר את מקור הקולות טובה בהרבה.
איכות צליל טובה יותר
למה יותר נעים להאזין: לרמקול אחד או לשניים? כך בדיוק קורה כשאנו מרכיבים שני מכשירי שמיעה – איכות הצליל משתפרת.
פחות עוצמה, פחות מאמץ, פחות עייפות
מכשיר שמיעה אחד גורם לנו להתאמץ יותר לשמוע, נצטרך להגביר אותו מעט יותר ונהיה פחות נינוחים. לעומת זאת, שני מכשירי שמיעה יעשו את ההבדל – פחות ווליום ופחות מאמץ.
שימור יכולות השמיעה של שתי האוזניים
כאשר אנחנו לא מתאמנים ומזניחים חלקים בגופנו, אנחנו עלולים לגרום להן לפעול באופן יעיל פחות. הרכבת זוג מכשירי שמיעה שומרת על גירוי תמידי ורציף של חלקי מערכת השמיעה ושומרת עליה ב"כושר".
קבלת הבחירה הנכונה
מלבד הבחירה בין מכשיר אחד לשניים, בחירה נוספת שחשובה לא פחות, ואולי אפילו יותר, היא הבחירה באנשי המקצוע הנכונים ובמכשירים הטובים והאיכותיים ביותר. הצוות באודיו מדיק ישמח לעמוד לשירותכם עם מגוון המכשירים המתקדמים ביותר בשוק ולהתאים לכם בצורה אישית את המכשיר או המכשירים הנכונים והאיכותיים ביותר לצרכים הספציפיים שלכם.
מאמרים מומלצים...
להתייעצות ללא התחייבות
השאירו פרטים ונחזור אליכם: