נגישות

הבנת דיבור בסביבה רועשת עלולה להוות משימה קשה לכל אדם הסובל מירידה בשמיעה, ואף יותר לכאלה שהם אנשים מבוגרים. המאמץ הנדרש לשמיעה עלול לגדול עקב ירידה בשמיעה הנובעת מתהליכי עלייה בגיל, והיכולת לבודד דיבור מרעשים עלולה לפחות. נדרשים משאבים קוגניטיביים רבים יותר לצורך בידוד התוכן המילולי מהרעשים, דבר אשר תובע ריכוז במשימה זו, לעתים על חשבון מטלות קוגניטיביות אחרות.

הפחתת רעשים באמצעות מכשיר שמיעה

התרכזות במאמץ השמיעתי גוזלת, פשוטו כמשמעו, כוחות מאותו אדם המתאמץ לשמוע.

ביצוע מספר פעולות בו זמנית

המחקרים העדכניים בנושא תומכים במסקנות של אלה שקדמו להם כי מכשירי שמיעה עשויים להפחית משמעותית את המאמץ שמושקע בשמיעה וביכולת לבודד צלילים בסביבה רועשת. ההשלכות לכך מרחיקות לכת. הפחתת רעשים באמצעות מכשירי השמיעה מפנה מקום במוח להשקעה במשימות אחרות , כגון הזיכרון הפעיל, זמני התגובה לאובייקטים ולהתרחשויות נצפות, ועשויה לשפר יכולות זיכרון טובות יותר למילים במשימות משניות.

בהיעדר פונקציית הפחתת רעשים אותה מאפשרים מכשירי שמיעה, מאמץ השמיעה הנדרש לאדם הסובל מירידה בשמיעה הוא גבוה יותר, דבר המעייף פיזית ומנטלית. מעבר לכך, התמודדות עם ירידה בשמיעה, ללא מכשיר שמיעה מגדילה את הסיכון להימנעות מפעילות חברתית הכרוכה בתקשורת ועקב כך גם לבדידות.

הפגיעה ביכולת התפקודית ניכרת הן ברמה הפיזית והן ברמה הקוגניטיבית, במיוחד אצל אנשים מבוגרים. עם הגיל, באופן טבעי, יורדת מידת התפקוד שלנו, והוספת עומס שנוצר בעקבות מאמץ מוגבר, אשר נדרש לשמיעה, עלולה להעמיק את הירידה התפקודית.

מכשירי שמיעה משפרים את איכות החיים

מחקרים שבודקים את מידת ההשפעה של ירידה בשמיעה מראים כי מכשיר שמיעה אשר מותאם כהלכה מפחית באופן ניכר את המאמץ הנדרש לשמיעה ובידוד צלילים מתוך רעשים, וכתוצאה מכך מקל על תהליך עיבוד המידע. נמצא כי יש קשר בין הזיכרון העובד שלנו, אותו זיכרון לטווח קצר ובינוני שנדרש לנו לטובת התפקוד השוטף, מהירות עיבוד מידע והמאמץ הנדרש להקשבה. הפחתת עצמת הרעשים מאפשרת להפחית את המאמץ הנדרש לשמיעה, דבר העשוי לסייע ליכולת של אותו אדם לבצע מספר פעולות בו זמנית, נתון שיש לו השפעה ישירה על רמת הביטחון והמוגנות של האדם. דוגמה נהדרת לכך היא בעת נהיגה והסעת אדם נוסף ברכב.

ברגע שנהג הסובל מירידה בשמיעה צריך להתמודד עם ניהול שיחה ולהשקיע את המאמץ הרב כדי לשמוע ולהבין את תוכן השיחה, ובמקביל לנהוג, הדבר עלול להשפיע על איכות התגובה של הנהג למצבי הדרך המשתנים. מכשיר שמיעה שמפחית את עצמת הרעשים ומקטין את המאמץ הדרוש לשמיעה והבנה, מפנה את הקשב לנהיגה ועשוי לתרום לבטיחות ואיכות הנהיגה בכללותה. דבר זהה קורה במקרים נוספים בהם הסביבה מורכבת מפרטים דינאמיים שדורשים תשומת לב ועלולים להעמיד את האדם בסכנה, כמו עלייה וירידה במדרגות, הליכה בחניונים ועוד.

לתזמון יש תפקיד חשוב במיוחד כאשר מדובר על האוכלוסייה המבוגרת יותר, זאת בגלל ההתדרדרות הטבעית שמתרחשת עם הגיל. ככל שנקדים את הרכבת מכשירי שמיעה, כך הדבר יסייע לשימור היכולות הקוגניטיביות שלנו.

מאמרים מומלצים...

Presbycusis – ירידת שמיעה בתדירויות הגבוהות ליקוי שמיעה אצל תינוקות – אבחון וטיפול מהי לקות שמיעה?

להתייעצות ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

    מצא מכון שמיעה
    קרוב לביתך

    image not found

    לקטלוג
    מכשירי שמיעה

    image not found
      התקשרו עכשיו
      צרו קשר

    להתייעצות ללא התחייבות השאירו פרטים: