נגישות

חברות מכשירי השמיעה המובילות מציגות בשנים האחרונות את חוד החנית של הפיתוח הטכנולוגי והעיצובי/ מדובר על מכשירים פורצי דרך. אך עדיין חשוב לזכור כי ישנם מכשירי שמיעה ברמות שעשויות מאד להשתנות זו מזו. מהם סוגי מכשירי השמיעה, וכיצד תדעו מה הכי מתאים לכם? לפניכם המדריך המלא.

 

אנו חיים בתקופה בה העולם לומד להתרגל לסוג חדש של מכשירי שמיעה. אם בעבר הלא רחוק היה מקובל לראות מכשירי שמיעה גדולים ובולטים, הרי שהימים הללו חלפו כמעט לחלוטין, והסטנדרט הוא מכשירי שמיעה זעירים. אך לצד הכבוד השמור לפריצות הדרך בפן העיצובי, הפיתוח המואץ והמשמעותי באמת בתחום מכשירי השמיעה מתרחש למעשה בזירה הטכנולוגית, באופן שלעתים עשוי להיראות כמעט כמו מדע בדיוני. ממש כשם שמכשירים חכמים אחרים מורכבים משני חלקים מרכזיים, כך גם מכשירי שמיעה עשויים כיום משילוב דומה: חומרה מצד אחד, כלומר רכיבים אלקטרוניים פיזיים המיועדים לפעולות של קלט ופלט (וגם בהן כבר קיימים עשרות רכיבים זעירים לעומת בעבר), ותוכנה מהצד השני – המשלימה את פעולות הפלט והקלט, ובמכשירים מסוימים אף הפכה למרכזית ביותר, בהיותה חוליה מקשרת המוסיפה נדבך נוסף ומשמעותי מאין כמותו לתהליך: עיבוד המידע.

ממה מורכב מכשיר השמיעה?

החומרה, כאמור החלק הפיזי שממנו עשוי המכשיר, נפרטת לרכיבים נפרדים:

  • פתח מיקרופון (או רסיבר, בשמו האחר) – המיועד לקלט
  • פתח יציאת קול – המיועד לפלט, כלומר להשמעת הקול, ולכן מיקומו יהיה כמה שיותר קרוב לקונכיית האוזן
  • מגבר – המשמש כמעין מעבד קולי פשוט (אליו כאמור הצטרפה ביתר שאת התוכנה המשלימה)
  • חלקים נוספים – משתנים מעט ממכשיר למכשיר, אך המשותף לכולם הוא חיוניותם לתפעול המכשיר. בין היתר נמנים עם קבוצה זו חלקים כמו כמו סוללה ומתגי הפעלה והגברה.

באשר לתוכנה ולפיתוחים העכשוויים, מרבית מכשירי שמיעה המיוצרים על ידי שתי ענקיות הייצור סטארקי (Starkey) וריסאונד (Resound), משלבים גם טכנולוגיות המסוגלות לזהות ולסווג את סוגי הצלילים השונים, ולכוונן ולשפר אותם בהתאם לצורך – כך בין היתר הן מדגישות דיבור למשל, או לחלופין לנטרל צלילים שאינם רלוונטיים כמו רוח ודפיקות ברקע. התוכנה ניתנת גם לתפעול ידני באמצעות אפליקציה חיצונית, לרוב עם טלפון חכם, אך לעתים גם עם מכשירים נלווים נוספים כפי שיורחב מיד.

חברת סטארקי

מכשירי חברת סטארקי (Starkey)

סטארקי הוא מותג אודיו עולמי מוביל הקיים משנת 1967, וייחודו בכך שהוא מציע מכשירים המותאמים במיוחד למצבים ולשימושים שונים. מכשירי החברה נחשבים לנוחים מאד להרכבה ולשימוש, והתוכנה שלהם מתקדמת להפליא: בחלק מהמכשירים משולבת גם טכנולוגיית AI (בינה מלאכותית) שנועדה לשפר את איכות בידוד וכוונון הרעשים גם בתנאי שמע ירודים. מלבד קישוריות לטלפונים חכמים, חלק מהמכשירים מתחברים גם למכשירים חכמים אחרים כמו דיבורית וטלוויזיה. חשוב לדעת שקיימת מודולציה מסוימת בין סוגי המכשירים השונים של החברה, ולכן השוני במחיר יהיה בהתאם.

חברת מכשירי השמיעה ריסאונד

מכשירי חברת ריסאונד (Resound)

חברת ריסאונד הדנית והוותיקה יותר קיימת משנת 1943, ומכשיריה בעלי עיצוב ייחודי ומדוקדק לפרטי פרטים. החברה מתמקדת ביצירת דגמים ייחודיים המותאמים לצרכי הלקוחות השונות בדגש על רמות שמיעה משתנות, כך שבקטלוג המוצרים ניתן למצוא למעשה דגמים שונים ומגוונים, המנטרים את הצלילים באופן שונה זה מזה. כל מכשירי השמיעה של החברה מצופים בכיסוי מיוחד הדוחה לחות, והם נחשבים לעמידים ואמינים מאד.

חשיבותה של ארגונומיה נכונה

מכשירי השמיעה השונים מעוצבים באחת משלוש צורות: בתוך האוזן, מאחוריה, או באופן המשלב בין שתי האפשרויות – למשל בעיצוב מכשיר שגופו נמצא מאחורי האוזן אך הרמקול ממוקם בתוך תעלת האוזן. יש חשיבות עצומה בהנחת המכשיר כך שיהיה נוח למשתמש בו. לכן במעמד המדידה וההתנסות, בצעו פעילויות מגוונות שאתם רגילים בהם, ובמיוחד התמקדו בהליכה (או ריצה) ושכיבה, וכן נסו לבצע את הפעילויות הספורטיביות שאתם מורגלים בהם אם יש כאלה, כדי לקבל תמונת מצב מיטבית של מכלול המצבים שאליהם תידרשו להתרגל.

ומה אם מכשיר השמיעה יבלוט?

משתמשים רבים מעדיפים שהמכשיר יראה מעט ועדיף שהוא לא יראה כלל. עם זאת, חשוב לדעת שלא כל הזקוקים למכשירי שמיעה יכולים להשתמש במכשיר שנמצא כולו בתוך חלל האוזן, וחשוב מכך – בשל מיקומם המוגבל הם מפחיתים את יכולת הקליטה של הצלילים מסביב. זאת ועוד, למרות הפיתוח הטכנולוגי בשלל תחומים אחרים בנוגע לגודלם של מכשירים יומיומיים אחרים, כאן אין משמעותו של מכשיר קטן בהכרח תוספת חדשנות או תחכום, מה גם שעבור אנשים רבים המתגים הזעירים אינם מאד נוחים כלל לתפעול.

מכוני שמיעה מותאמים

בחירת מכשיר שמיעה

איך תדעו איזה מכשיר שמיעה לבחור?

התאמת המכשיר תלויה במגוון ענק של משתנים – בהם הרגלים יומיומיים, נוחות ההפעלה, חיי סוללה, מבנה עיצובי וכמובן איכות השמיעה וההעדפה האישית, ולכן דרושה עזרתם של מומחים ואנשי מקצוע במכוני שמיעה ייעודיים. בכל מקרה של התאמת מכשיר, אל תהססו לשאול את כל מה שחשוב לכם לדעת, ואפשר אף להיערך למפגש עם שאלות מוכנות מראש. המומחים מודעים לטיב התכונות הייחודיות של כל מכשיר ומכשיר, והם גם יספקו לכם עבור כל מכשיר שמיעה מחיר רלוונטי, בהתאם להסדר עם קופת החולים שבה אתם חברים.

להתייעצות ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

    מצא מכון שמיעה
    קרוב לביתך

    image not found

    לקטלוג
    מכשירי שמיעה

    image not found
      התקשרו עכשיו
      צרו קשר

    להתייעצות ללא התחייבות השאירו פרטים: