נגישות

בדיקת BERA הינה בדיקה אובייקטיבית לבחינת תפקודי מערכת השמיעה. הבדיקה מיועדת להערכת סף השמיעה הפיזי של הנבדק והיא נערכת באמצעות מדידות ללא צורך בפעולות או במשוב מהנבדק עצמו. ברוב המקרים, נבדקים החווים בעיות שמיעה למיניהן, יופנו לביצוע בדיקת ברה כאשר גורמי המקצוע לא מצליחים לאתר בעיית שמיעה ספציפית מבדיקות שמיעה התנהגותיות, אודיוגרמות וכיוצא באלו. חברת אודיו מדיק מסתמכת בפעילותה גם על בדיקות BERA ויודעת להתאים אישית את מכשירי השמיעה האופטימליים על פי התוצאות והמצב הפרטני של כל אחד ואחת.

בדיקת BERA

יש לציין כי לעיתים מתייחסים אל בדיקת BERA בשם קצר יותר: בדיקת ABR. הכוונה במהות העניין היא לאותה בדיקה.

איך מתבצעת בדיקת ברה

משמעות ראשי התיבות הלועזיים של הבדיקה היא: Auditory Brainstem Evoked Response – קרי, בדיקת אודיומטריה לבחינת תגובת גזע המוח לגירוי קולי. מעבר לשם המקצועי ולהסבר, בדיקה אובייקטיבית זו המיועדת להערכת סף שמיעה אלקטרו פיזיולוגי מודדת באמצעים נוירולוגיים את תגובת גזע המוח לגירוי קולי המגיע אליו באמצעות עצב השמיעה – החל באוזן הפנימית ועד לגזע המוח. כאשר לא מגלים בעיית שמיעה או מקור לירידה בשמיעה בבדיקות השמיעה הסטנדרטיות, אז עולה חשד לשכל נוירולוגי כלשהו בזיהוי הגירי הקולי, תרגום הגירוי לצליל במוח ושאר בעיות אפשרויות.

בדיקת BERA בסיסית נעשית על בסיס נקישות המושמעות לנבדק, מה שמייצב שמיעה בתדרי הצליל הגבוהים – ברמה של תדר 1KHz. אל הנבדק מחברים אלקטרודות מדידה – לתנוכי האוזניים ולמצח – דרך אוזניות (כל פעם אוזן) מושמעות הנקישות בעוצמה של כ-85 דציבלים. באמצעות אא"ג (EEG) פשוט יחסית, בוחנים את דגם התגובה הנוצר מתגובת עצב השמיעה וגזע המוח לגירוי הקולי. באופן טבעי והגיוני, בדיקת ברה נעשית בחדר שקט ואטום, הנבדק נדרש להיות בעיניים עצומות ולהיות עד כמה שניתן במצב של הרפיה. כמובן שאין כל כאב או אי נוחות במהלך בדיקת BERA והנבדק למעשה אינו צריך לעשות דבר – המוח שלנו עושה הכל לבד והמדידה מראה את התוצאות.

על פי התוצאות של בדיקת ברה בסיסית מחליטים אנשי המקצוע האם לבדוק תדרי שמיעה נוספים, להפנות להמשך טיפול או שמוצגת אבחנה שעל בסיסה ניתן להתקדם להתאמת מכשירי שמיעה ואביזרי שמיעה רלבנטיים.

לוגיסטיקה לפני הבדיקה

ביצוע בדיקת BERA נעשה במכוני שמיעה מקצועיים ובמקרים רבים במסגרות רפואיות למיניהן – מבוגרים יכולים לעבור את הבדיקה במכון שמיעה מתאים ואילו ילדים עוברים אותה בבית חולים. מבחינה פרוצדוראלית, הבדיקה מצריכה מהנבדק להביא למכון השמיעה טופס 17 מקופת החולים (התחייבות). ילדים ותינוקות עוברים בדיקת BERA תחת טשטוש הרגעה (סדציה) ולכן ניתן לבצע זאת רק בבית חולים. בנוסף, לעתים רשויות מדינה שונות או חברות פרטיות מפנות לביצוע בדיקת ABR / BERA (ביטוח לאומי, חברות ביטוח, עו"ד וכן הלאה) ובמקרים אלו יש להצטייד במסמכים רלבנטיים ולפעול לפי הוראות הגוף מבצע הבדיקה.

פרטים טכניים

אורכה של בדיקת BERA משתנה בין נבדק לנבדק, ולאחריה הנבדק משוחרר לביתו בסיומה וכאמור אין שום תחושת אי נוחות. התגובה המוחית לגירוי הקולי נמדדת באמצעות אא"ג ובמודל של 5 גלים – על בסיס זה מנתחים את התוצאות בהתאם לתדרים ושאר פרמטרים מקצועיים של הבדיקה.

בדיקות נוספות אחרי בדיקת BERA

בחלק מהמקרים, כאשר תוצאות של בדיקת BERA אינם תקינות מומלץ על ידי גורמי המקצוע והאבחון לפנות לביצוע בדיקות נוספות לאיתור מדויק של מהות הבעיה – ואי לכך את מהות הטיפול והפיתרון האופטימאליים. בדיקות נוספות לאחר בדיקת ברה הן פעמים רבות CT (טומוגרפיה ממוחשבת של אזור האוזן והמוח) או בדיקות MRI של המוח במקרים קשים ומורכבים יחסית.

מאמרים מומלצים...

ליקוי שמיעה אצל תינוקות – אבחון וטיפול טינטון (טיניטוס) – בעיית צפצופים באוזניים בדיקת טימפנומטריה

להתייעצות ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

    מצא מכון שמיעה
    קרוב לביתך

    image not found

    לקטלוג
    מכשירי שמיעה

    image not found
      התקשרו עכשיו
      צרו קשר

    להתייעצות ללא התחייבות השאירו פרטים: