נגישות

טינטון הוא ללא ספק תופעה אשר פוגעת משמעותית באיכות החיים של הסובלים ממנה. לפניכם כל מה שצריך לדעת על טינטון, ובכלל זה הטיפולים החדשניים בתחום.

האם טינטון נעלם?

טינטון הוא תופעה שכיחה יחסית, שלעתים יכולה לחלוף בעיקר אם היא נובעת מבעיה זמנית כמו חסימה של תעלת האוזן, דלקת אוזניים וכדומה. טינטון שאינו חולף מעצמו עשוי להתקשר למצבים של ירידה בשמיעה, חשיפה מתמשכת לרעשים חזקים ולמגוון של בעיות פיזיולוגיות – כמו למשל הפרעות בזרימת הדם, מחלת מנייר, דלקת כרונית באוזן התיכונה ועוד. במילים אחרות, בשונה מטינטון חולף, טינטון מחמיר או מתמשך עלול להצביע על בעיה כרונית.

 

בעוד שטינטון חולף מופיע לסירוגין בכ-15%-30% מהאוכלוסייה, כ-5% מהאוכלוסייה יסבלו או סובלים מטינטון כרוני, אותו למרבה הצער לא ניתן להעלים לחלוטין. עם זאת, כיום קיימים לא מעט טיפולים, אשר מסייעים להקל על המצב משמעותית ולהתמודד איתו, כך שהטינטון לא ישפיע באופן קשה על איכות החיים של האדם הסובל ממנו.

התאמת מכשירי שמיעה זעירים

טיפול בבעיות טינטון באוזניים

אילו טיפולים הקיימים כיום לטינטון?

בשל העובדה שטינטון יכול להיגרם על רקע של מגוון מצבים שונים, הטיפול בטינטון ייקבע בהתאם לבעיה הספציפית שממנה סובל המטופל, כאשר הטיפולים הקונבנציונליים הנפוצים להתמודדות עם טינטון הם טיפול מניעתי, טיפול תרופתי וטיפוח במיסוך:

  • טיפול מניעתי – טיפול זה לרוב יכלול הפחתה משמעותית או אף הימנעות מוחלטת מצריכת תה, שוקולד, סיגריות וקפה; מעבר לתזונה דלת מלח; נטילת ויטמין A, ויטמין B12 ומגנזיום; הימנעות מרעש; הקפדה על מנוחה ארוכה ועל שתייה מרובה.
  • טיפול תרופתי – שימוש בתרופות מרגיעות שמטרתן להפחית את רמת הסטרס שממנה סובל המטופל, ו/או תרופות שמטרתן לשפר את אספקת הדם לאוזן הפנימית.
  • טיפול במיסוך – טיפול זה מבוסס על צליל חיצוני שמושמע למטופל ומגרה את האוזן שלו, כך שהוא מקל על הטינטון ואף מעלים אותו זמנית. הרעיון שעומד בבסיס הטיפול הזה הוא שבאמצעות צלילים, ניתן יהיה להסיח את דעתו של המטופל – ובייחוד במצבי שקט, אז הוא סובל מהטינטון במיוחד. השמעת צלילים שעוצמתם גבוהה יותר מעוצמת הטינטון ונתפסים על ידי המטופל כנעימים, תסייע משמעותית במיסוך הטינטון.

 

בבואנו להתמודד עם טינטון טיפול חדשני הוא בהחלט דבר נוסף שרצוי לקחת בחשבון.

בשנים האחרונות נוספו לא מעט טיפולים חדשניים בטינטון, שמאפשרים לתמוך בטיפולים הקונבנציונליים ולעיתים אף להחליף אותם לחלוטין. להלן כמה מהעיקריים שבהם:

  • טיפול בביופידבק – טיפול חדשני ופורץ דרך, במסגרתו המטופל עושה שימוש במכשיר מיוחד שמלמד אותו כיצד לשלוט על לחץ הדם שלו, הדופק שלו, רמת הסטרס שלו ועוד. שליטה על הפרמטרים הללו, מסייעת גם בשליטה על הטינטון ועל ההתמודדות עמו.
  • CBT – טיפול התנהגותי-קוגניטיבי שמבוצע על ידי פסיכולוג ומתמקד בהפחתת רמת הסטרס שממנה סובל המטופל. בבסיס השיטה עומד הרעיון לפיו המחשבות של האדם משפיעות על דרכי הפעולה שלו, ולכן, במטרה להוביל לשינוי התנהגותי, יש להתמקד בשינוי דרך החשיבה.
  • טיפולים אלטרנטיביים – כמו למשל טיפול בשדה מגנטי, דיקור סיני ועוד.
  • טיפול פסיכולוגי – אחת מדרכי ההתמודדות עם הטינטון, היא להבין את המצב לעומקו ולהשלים איתו. באמצעות ההבנה וההשלמה, יוכל המטופל להבין כיצד ניתן להתמודד עם הטינטון ולנהל את הבעיה. פרט לטיפול הפסיכולוגי הקלאסי, ניתן להיעזר גם בטיפולים נוספים או משלימים מעולם הפסיכולוגיה, כמו למשל אוטוסוגסטיה (שכנוע עצמי), טיפול בהיפנוזה ואף טיפול בהפרעות שינה – שמסייע לכשעצמו בוויסות הטינטון.

 

האם מכשירי שמיעה יכולים לסייע לפתור את בעיית הטינטון?

במקרים רבים בהם ישנה ירידה בשמיעה גם טינטון נוכח. במקרים כאלה, הרכבת מכשירי שמיעה תוכל לסייע בהקלה על הטינטון, שכן מגוון הצלילים שישמע המטופל עשויים לסייע במיסוך הטינטון, הדחקתו ובהתמודדות עמו.

למידע נוסף על טינטון

מאמרים מומלצים...

טינטון (טיניטוס) – בעיית צפצופים באוזניים ירידה בשמיעה, שמיעה לקויה סימנים לירידה בשמיעה

להתייעצות ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

    מצא מכון שמיעה
    קרוב לביתך

    image not found

    לקטלוג
    מכשירי שמיעה

    image not found
      התקשרו עכשיו
      צרו קשר

    להתייעצות ללא התחייבות השאירו פרטים: