נגישות

אחד האתגרים בזמנים המודרניים הללו היא ההסתמכות על הטלפון הסלולרי והמעבר לשימוש בטלוויזיות חכמות, לדוגמה. מעברים אלו מהווים אתגר אך גם הזדמנות עבור בעלי מכשירי שמיעה לפחות אלו המצוידים בטכנולוגיה המתאימה ומסוגלים להתממשק ישירות לאביזרים אלו. כך ניתן להזרים את המידע הקולי המגיע מהמכשירים ישירות לאוזן. שיטה מקובלת לחיבור מכשיר שמיעה היא באמצעות בלוטוס, שיטת שידור אלחוטית סטנדרטית המתאימה למכשירים רבים.

הגברת השמיעה על ידי מכשיר שמיעה

הגברת השמיעה על ידי מכשיר שמיעה

אופן חיבור מכשיר השמיעה לטלפון הסלולרי

בדרך כלל חיבור מכשירי שמיעה לטלפון הנייד יתבצע באמצעות תפריט קישוריות הבלוטוס (מכשירי אנדרואיד) או באמצעות תפריט ייעודי לחיבור מכשירי שמיעה (אייפון). במקרים רבים, האפליקציה של מכשירי השמיעה תדריך את המשתמש כיצד לבצע את החיבור בצורה קלה ונוחה.

חיבור מכשיר סלולרי למכשיר שמיעה

חיבור מכשיר סלולרי למכשיר שמיעה

יתרונות חיבור מכשיר שמיעה דרך בלוטוס לטלפון הסלולרי

טלפון סלולרי הוא בראש ובראשונה טלפון – מכשיר דרכו ניתן לבצע שיחות קוליות עם אנשים אחרים. אדם שיש לו ירידה בשמיעה לעתים יתקשה להבין את הצד השני בשיחות קוליות ובשל כך יאלץ להשתמש בדרכים חלופיות – דיבוריות, כתיבת טקסט ועזרים נוספים. הבעיה עם השיטות הללו שהן לא תמיד מיטביות או אפילו אפשריות. שימוש בדיבורית אינו מיטבי כיוון שהקול מוזרם לאוויר ולא לאוזן עצמה. מלבד איבוד הפרטיות, רעשי רקע עלולים להפריע מאד במקרים מעין אלו לשומע, והשיחה עצמה עלולה להפריע לסובבים. כאשר חיבור הטלפון הסלולרי נעשה באמצעות בלוטוס, שיחה נכנסת מוזרמת ישירות למכשיר השמיעה אשר יכול להזרים את השיחה באופן אשר מתאים באופן מושלם לשומע.

היום הטלפון הסלולרי החכם משמש לא רק לביצוע שיחות טלפון גם מרבית האזנה למוסיקה מתבצעת באמצעותו. קישור דרך בלוטוס יכול להעניק חווית האזנה למוזיקה טובה במיוחד. שימושים באפליקציות כמו אפליקציה לקריאת ספרים יעשו את העבודה בצורה מיטבית כאשר הצלילים מוזרמים ישירות למכשיר השמיעה.

שליטה על מכשיר השמיעה

יתרון נוסף שיש לחיבור בלוטוס למכשיר השמיעה נעוץ דווקא בכיוון ההפוך. כאשר המכשיר מחובר לטלפון החכם, ניתן לשלוט על מכשירי השמיעה דרך הטלפון – שליטה שהיא קלה ומהירה בהרבה מאשר ניסיון לקלוע לכפתורים זעירים על גבי המכשירים עצמם. אפליקציות של מכשירי השמיעה נותנות מידע רב יותר על מצב מכשיר השמיעה. לדוגמה, ניתן לראות מה מצב סוללות המכשיר דרך האפליקציה הייעודית למכשיר, באופן קל ומהיר כך ניתן להתכונן אם יהיה צורך להחליף סוללה למכשיר השמיעה. כאשר הבלוטוס עובד, הסוללה מתרוקנת מהר יותר מאשר בדרך כלל כך שחשוב להיות עם היד על הדופק ולדעת מתי יהיה צורך בסוללה חדשה.

הרכבת מכשיר שמיעה על האוזן

הרכבת מכשיר שמיעה על האוזן

מכשירי שמיעה דיגיטליים

מכשירי שמיעה דיגיטליים הם מכשירים הממירים את הצלילים למתח חשמלי ואותות. האותות עוברים עיבוד לפני שהם מומרים חזרה לצלילים הנשלחים ישירות לאוזן. באמצעות העיבוד ניתן להגיע להגברה סלקטיבית מדויקת המתאימה לצרכיו והעדפותיו של השומע – דיבור, מהאזנה למוזיקה, רחשי טבע ועוד. איכות השמיעה באמצעות מכשירי שמיעה דיגיטליים נחשבת טובה יותר. מכשירי שמיעה דיגיטליים מספקים גם  מערכת סינון רעשים אשר מאפשרת לנטרל קולות רקע המפריעים בזיהוי הקולות הנחוצים לשומעים, או התמקדות בקולות דיבור.

קישור מכשיר השמיעה לטלפון הסלולרי

מחיר מכשיר שמיעה

מחיריהם של מכשירי השמיעה אינם זולים, ואלו כוללים חיבור בלוטוס אינם מהמכשירים הזולים בשוק מכשירי השמיעה. למעשה מדובר במכשירים חדישים יחסית אשר יוצרו בשנים האחרונות וברמת מחירים של בינוני ומעלה.

מחיר מכשיר שמיעה בודד יכול לנוע בין 1000-3000 ₪ למכשיר שמיעה בודד עבור מכשיר שמיעה בעל יכולות בסיסיות בלבד, ועד 11,000 ₪ למכשיר שמיעה בודד עבור המכשירים המתקדמים ביותר הקיימים בשוק.

מכשירים מתקדמים מבית אודיו מדיק

אתם מוזמנים לנסות את מכשירי השמיעה המקצועיים של חברת אודיו מדיק המציעה לכם מכשירים מתקדמים ביותר כמו מכשירי Starkey, ReSound ועוד מגוון מוצרים משלימים שיסייעו לכם לשמוע טוב יותר של חברות.

 

מאמרים מומלצים...

השפעת מוזיקה חזקה על בעיות שמיעה איבוד שמיעה פתאומי איך מתמודדים עם קרובים שמסרבים להרכיב מכשירי שמיעה

להתייעצות ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

    מצא מכון שמיעה
    קרוב לביתך

    image not found

    לקטלוג
    מכשירי שמיעה

    image not found
      התקשרו עכשיו
      צרו קשר

    להתייעצות ללא התחייבות השאירו פרטים: