ירידה בשמיעה יכולה לנבוע מספר רב של גורמים, חלקם מולדים – כגון סיבוכים במהלך ההיריון או תורשה; חלקם מושפעים מגורמי סביבה – כגון חשיפה ממושכת לקולות בעוצמות גבוהות מדי; וחלקם נובעים מתהליכים הקשורים לגיל. כלקויות אחרות האופייניות לבני אדם, אופן וקצב הטיפול בהן התקדמו בהתאם לקצב התקדמות מדעי הרפואה והטכנולוגיה. מאחר שלרוב לקויות השמיעה הקבועות אין פתרון רפואי מספק, החלו ניסיונות לשפר את השמיעה באמצעות טכנולוגיות – בתחילה פשוטות ביותר ובהמשך מתוחכמות מאד כמו מכשירי שמיעה שאתם מכירים כיום – זוהי אבולוציית מכשירי השמיעה.
מהם מכשירי שמיעה?
מכשירי שמיעה הם אביזרים או התקנים המורכבים על או בתוך אוזן האדם ונועדו לסייע לו לשפר את שמיעתו. מכשירי שמיעה כוללים מכמה יחידות בסיס: מיקרופון (או מיקרופונים) הקולט את אותות הקול, מגבר (יחידה שלמה המכילה את הלב הטכנולוגי של מכשיר השמיעה – השבב) המבצע את העיבודים הנדרשים על אותות הקול ורמקול המגביר את הקולות המעובדים למשתמש (לעתים קרובות הרמקול מכונה "רסיבר").
במאות הקודמות, השתמשו באביזרי שמיעה פשוטים שאפשרו איסוף של האותות הקוליים והגברתם באמצעות המבנה האקוסטי של האביזרים. במאה העשרים כבר החלו להופיע מעין מכשירי שמיעה שההגברה שלהם התבצעה באמצעות טכנולוגיה של שפורפות. מכשירי שמיעה אל היו כגודלה של קופסת סיגריות גדולה והמשתמש נשא אותם על-גבי גופו. עם פיתוחו של הטרנזיסטור הזעיר, החלו בפיתוח מכשירי שמיעה אלקטרוניים קטנים יותר שכבר היה ניתן להרכיב על האוזן או מאחוריה.
מהפכה נוספת אירעה בתחילת שנות ה-90 של המאה ה-20, כאשר מכשירי שמיעה אמצו את הטכנולוגיה הדיגיטלית – כלומר, דגימת הצליל על-ידי מכשיר השמיעה ועיבודו התבצעו באופן דיגיטלי (תרגום האותות לספרות עליהן ניתן לבצע מניפולציות מתוחכמות). הטכנולוגיה הדיגיטלית אפשרה ומאפשרת קשת רחבה ביותר של יכולות עיבוד מתקדמות, עדכונים ועוד במכשירי שמיעה.
הטכנולוגיה הדיגיטלית אפשרה מזעור הולך וגובר של מכשירי השמיעה "ודחיסת" הרכיבים לתוך מארזים הולכים וקטנים.
בנוסף, פותח מכשיר שמיעה מושתל – השתל הקוכליארי. חלקו, מושתל לתוך האוזן הפנימית של המשתמש וחלקו חיצוני.
כל מה שצריך לדעת על מכשירי שמיעה של היום ועוד
מכשירי השמיעה של היום הינם בעלי יכולות לבצע מטלות אקוסטיות מורכבות במהירות שיא. כיום, בין התכונות הבולטות של מכשיר שמיעה ניתן למנות את: נטרול (או הנחתת) רעשי רקע, טכנולוגיות כיווניות המסייעות בהפחתת רעש מכיוונים לא רצויים עבור המשתמש, יכולות אלחוטיות המאפשרות למכשירי השמיעה להחליף ביניהם מידע שימושי ומידע אקוסטי, נטרול צפצופים (היזון חוזר או פיד בק), הגברה מותאמת אישית בטווח רחב של ערוצים ועוד.
ההתפתחות הטכנולוגית העצומה של מכשירי השמיעה בעשורים האחרונים הביאה לכך שרמת המורכבות של התאמת מכשירי שמיעה הלכה וגדלה. לפיכך, התאמת מכשירי שמיעה צריכה להיעשות במכון שמיעה מקצועי בלבד, הבקיא ברזי התאמות מכשירי שמיעה, מעודכן בטכנולוגיות האחרונות ויכול לבצע התאמה מיטבית בהתאם לצורכי המשתמש במכשיר שמיעה.
מאמרים מומלצים...
להתייעצות ללא התחייבות
השאירו פרטים ונחזור אליכם: